Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lihakeitto

keitto
keitto lihakeitto ruokaohje lihakeitto keittokirja

1 l vettä

0,6 kg naudan lapaa tai etuselkää, luullista keittolihaa tai noin 0,4 kg luutonta keittolihaa

ripaus suolaa

6 kokonaista maustepippuria

1 laakerinlehti

2 sipulia

2 porkkanaa

1 dl kuutioitua selleriä

1 dl kuutioitua lanttua

8 perunaa

1 rkl hienonnettua persiljaa

Laita liha kattilaan, jossa on kylmää vettä. Laita kattila hellalle ja kuori kiehuessa syntyvä verivaahto pois. Lisää joukkoon suola, maustepippuri, laakerinlehti ja hienonnetut sipulit. Keitä kannen alla, kunnes liha on kypsää (1-1,5 tuntia). Ota liha pois kattilasta ja laita pestyt, kuoritut ja kuutioidut vihannekset ja perunat keitinliemeen kypsymään. Poista jäähtyneestä lihasta luut ja kuutioi se. Kun perunat ja vihannekset ovat kypsiä, lisää liha ja persilja. Kiehauta ja tarkista maku.

P.S. Voit valmistaa keiton myös luuttomasta valmiiksi kuutioidusta lihasta, jolloin siitä tulee paljon sameamman näköistä.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 04.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0