![]() |
![]() ![]() ![]() |
1 lanttu
3 porkkanaa
2 sipulia
2 rkl margariinia
2 dl kasvislientä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
1 tl basilikaa
1 tl hienonnettua persiljaa
Kuori lantut, porkkanat ja sipuli. Kuutioi lanttu ja porkkanat. Hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannussa ja ruskista kasviksia kevyesti muutama minuutti. Lisää liemi ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
Hauduta kasviksia kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettu persilja.
Tarjoa lantut esimerkiksi erilaisten makkararuokien kanssa. Ne maistuvat myös sellaisenaan tomaattiviipaleiden ja tumman leivän kanssa.
P.S. Ruoan voi valmistaa myös pelkistä lanttukuutioista, jolloin mausteiden ohella voi käyttää hieman siirappia tai hunajaa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.09.2014 Webmaster