Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kuorrutettu kukkakaali

Kukkakaali

1 kukkakaali

vettä

ripaus suolaa

Kuorrutus:

0,5 l suppilovahveroita tai herkkusieniä

4 dl kukkakaalinkeitinlientä

1 rasia sulatejuustoa (200 g)

1 dl juustoraastetta

ripaus valkopippuria

2 kananmunaa

Paloittele kukkakaali ja keitä palat juuri ja juuri kypsiksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja jäähdytä.

Paahda sienet pannussa omassa liemessään. Keitä irtoava neste kokoon. Lisää kukkakaalinkeitinlientä ja sulatejuustoa nokareina. Keitä hiljalleen, kunnes juusto sulaa. Lisää muut aineet ja kaada kastike uunivuokaan kukkakaalin palojen päälle. Kuorruta 200 asteessa noin 10 minuuttia.

P.S. Myös parsakaalia voi kuorruttaa kukkakaalin tapaan. Nokare sinihomejuustoa kuorrutuksen joukkoon antaa makua. Voit kuorruttaa myös juustokastikkeella (ks. 1.13.2).

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 28.07.2013 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0