![]() |
1 kukkakaali
vettä
ripaus suolaa
Kuorrutus:
0,5 l suppilovahveroita tai herkkusieniä
4 dl kukkakaalinkeitinlientä
1 rasia sulatejuustoa (200 g)
1 dl juustoraastetta
ripaus valkopippuria
2 kananmunaa
Paloittele kukkakaali ja keitä palat juuri ja juuri kypsiksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja jäähdytä.
Paahda sienet pannussa omassa liemessään. Keitä irtoava neste kokoon. Lisää kukkakaalinkeitinlientä ja sulatejuustoa nokareina. Keitä hiljalleen, kunnes juusto sulaa. Lisää muut aineet ja kaada kastike uunivuokaan kukkakaalin palojen päälle. Kuorruta 200 asteessa noin 10 minuuttia.
P.S. Myös parsakaalia voi kuorruttaa kukkakaalin tapaan. Nokare sinihomejuustoa kuorrutuksen joukkoon antaa makua. Voit kuorruttaa myös juustokastikkeella (ks. 1.13.2).
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
28.07.2013 Webmaster