![]() |
![]() ![]() ![]() |
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 punainen paprika
1 dl tomaattimurskaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus pippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
4 rkl vahvaa juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa. Koverra sisustaa siten, että jäljelle jäävät noin sentin paksuiset kuoret. Kuutioi koverrettu sisus. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja hauduta ne öljyssä. Lisää kurpitsakuutiot, paprikakuutiot ja tomaattimurska. Keitä ilman kantta muutama minuutti. Kaada seos siivilään valumaan. Sekoita kasvisten joukkoon kananmuna, mausteet ja puolet juustoraasteesta. Levitä seos kuorenpuolikkaisiin kukkuraisiksi keoiksi. Levitä loput juustoraasteesta pinnalle. Laita kurpitsanpuolikkaat foliolla peitettyyn uunivuokaan. Paista 200-250 asteessa noin 20 minuuttia. Poista folio ruoan pinnalta ja ruskista paistosta vielä 10 minuuttia.
P.S. Kesäkurpitsan täytteenä voi olla myös jauhelihaa tai savukinkkua.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.01.2015 Webmaster