Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Keitetty kala

lohta

1,5 kg kokonaista siikaa tai haukea tai 0,7 kg siika tai haukifileitä

1 l vettä

1 porkkana

1 sipuli

2 laakerinlehteä

5-10 kokonaista maustepippuria

ripaus suolaa

Keitä vettä ja muita aineksia 10-15 minuuttia. Lisää tuoretta tilliä. Laita perattu (poistettu sisälmykset ja kidukset) kokonainen kala liemeen siten, että kala juuri peittyy. Kuumenna, kunnes keitos kiehuu. Nosta

kattila liedeltä ja anna kalan kypsyä kannen alla jäähtyvässä vedessä.

P.S. Voit keittää samalla periaatteella myös kalapalat. Fileerauksesta jääneistä ruodoista voit keittää kalaliemen samalla tavoin. Siivilöi liemi keittämisen jälkeen, jolloin siitä saa hyvän pohjan kalakeittoon tai kastikkeeseen.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 28.07.2013 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0