![]() |
1,5 kg kokonaista siikaa tai haukea tai 0,7 kg siika tai haukifileitä
1 l vettä
1 porkkana
1 sipuli
2 laakerinlehteä
5-10 kokonaista maustepippuria
ripaus suolaa
Keitä vettä ja muita aineksia 10-15 minuuttia. Lisää tuoretta tilliä. Laita perattu (poistettu sisälmykset ja kidukset) kokonainen kala liemeen siten, että kala juuri peittyy. Kuumenna, kunnes keitos kiehuu. Nosta
kattila liedeltä ja anna kalan kypsyä kannen alla jäähtyvässä vedessä.
P.S. Voit keittää samalla periaatteella myös kalapalat. Fileerauksesta jääneistä ruodoista voit keittää kalaliemen samalla tavoin. Siivilöi liemi keittämisen jälkeen, jolloin siitä saa hyvän pohjan kalakeittoon tai kastikkeeseen.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
28.07.2013 Webmaster