Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kasvispizza

kasvispizza

Italiasta hyvin laajalle levinnyt ruoka on pizza. Pizzan maku muuttuu sen mukaan, mitä keksii sen ohueksi kaulitulle pohjalle levittää. Kalaa, lihaa, kasviksia, hedelmiä, juustoa aina syntyy hyvää.

Pohja:

2 dl vettä

2 tl hiivaa

2 rkl öljyä

0,5 tl suolaa

n. 5 dl vehnäjauhoja

Täytevaihtoehtoja:

1 prk tomaattimurskaa (400 g) tai 5 tomaattia

2-3 valkosipulinkynttä

1 paprika

1 sipuli

1 dl herkkusieniä

1 varsiselleri

1 dl oliiveja

ripaus tuoretta tai kuivattua oreganoa

ripaus mustapippuria

3 dl juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaan lämmintä vettä ja kaada seos vesikulhoon. Lisää öljy ja suola. Vaivaa taikinaan jauhot. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Kohotettu taikina on helppo kaulita halutun muotoiseksi. Sekoita hienonnettu sipuli, valkosipuli ja mausteet tomaattimurskaan tai ripottele ne tomaattiviipaleiden päälle. Ripottele osa juustoraasteesta pohjalle. Asettele päälle tomaattimurska tai tomaattiviipaleet sekä muut täyteaineet. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista 250 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0