Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Jauhelihakastike eli murukastike

0,3 kg jauhelihaa

1 rkl öljyä

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

2 rkl vehnäjauhoja

6 dl lihalientä

0,5 tl pippurisekoitusta

1 rkl soijakastiketta

Ruskista jauheliha. Jos käytät sika nautajauhelihaa, ruskistamisessa ei tarvita öljyä, kun taas paistijauhelihaa käytettäessä pannulle kaadetaan ensin öljy. Ruskista sipulisilppu pehmeäksi. Ripottele jauhot paistoksen joukkoon. Kuumenna hetki ja lisää lihaliemi, mieluiten kuumana, koko ajan sekoittaen.

Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta pippurisekoituksella tai muilla haluamillasi mausteilla. Anna kastikkeen maustua hetki ja tarkista maku.

P.S. Makua voi parantaa 0,5 dl:llä kermaa. Kastikkeeseen voi kokeilla myös jauhettua hirveä tai poroa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.10.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0