Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Jälkiruokia

lettuja

Jälkiruoka ei ole ylellisyyttä. Makea täydentää aterian. Kokeile vastakohtia valitessasi jälkiruokia; kylmä täyttävä paistos kuuman keiton jälkeen tai raikas hedelmäsalaatti runsaan aterian jälkeen.

PERUNA JA MAISSIJAUHOILLA SUURUSTAMINEN

Perunajauho on mautonta, joten se sopii marjakastikkeisiin, kiisseleihin ja keittoihin. Kiisseleihin perunajauhoja laitetaan 1 rkl/2 dl nestettä ja keittoihin 0,5 rkl/2 dl nestettä. Perunajauhot sekoittuvat hyvin kylmään nesteeseen ja niiden kypsentämiseen riittää kiehautus.

Maissijauhoissa on hieno mieto maku ja se sopii ainoastaan maitokiisseleihin ja keittoihin. Laita maitokeittoon maissijauhoja 1 rkl/3 dl nestettä ja kiisseliin 1,5 rkl/ 2 dl nestettä. Maissijauho tarvitsee tehokkaan sekoittamisen ennen kuumentamista ja sitä keitetään 2-3 minuuttia.

Ohrakasta (ohratärkkelys) käytetään kiisselien, kastikkeiden, pataruokien ja keittojen suurustamiseen sekä leivontaan. Ohrakas on kotimaista ohratärkkelystä. Rakenteensa vuoksi ohrakas on hyvä suurustaja maitopohjaisiin kiisseleihin, jälkiruokakastikkeisiin sekä lastenruokiin. Ohrakasta ei suositella enään gluteenittomaan ruokavalioon kts lisätietoja Keliakialiiton sivulta Miksi Ohrakasta (ohratärkkelystä) ei s3–4aa nykyään käyttää?.

Annostelu:

maitopohjaiset kiisselit 1 dl/l nestettä,

jälkiruokakastikkeet 3–4 rkl/l nestettä,

pääruokakastikkeet 1 rkl/ dl nestettä ja

suurustetut keitot 0,5 1 dl/ l nestettä.

GUAREMRAKEIDEN KäYTTö

Guaremrakeita voi käyttää hyytelöihin, kiisseleihin, marjasoseisiin, leivonnaisiin ja säilykkeisiin.

Guaremia myydään annospusseissa.

Arrowjauhoa voi käyttää mm. kiisseleissä, sillä se tarvitsee kypsyäkseen vain kiehautuksen.

Ruokaohjeet* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 28.07.2013 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0