![]() |
Herkullinen ja hieno viinikastike valmistettuna aitoon italialaiseen tapaan. Voit vallan hyvin hemmotella vieraitasi tällä herkullisella kastikkeella, vaikka et maailman paras kokki olisikaan. Noudata ohjetta tarkoin. Varaa kaikki aineet käden ulottuville ja vatkaa vaahto vasta aivan viime hetkellä, jotta se säilyy kuohkeana. Vaahto on vatkattava vesihauteessa, jotta siitä tulee tasaista.
3 keltuaista
0,5 dl sokeria
1 dl marsalaviiniä tai sherryä
Vatkaa keltuaiset ja sokeri teräskulhossa kuohkeaksi. Kuumenna viini kattilassa siten, ettei se kiehu ja lisää se vatkaten keltuaisseokseen. Laita kulho vesihauteeseen. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se on sakeaa ja kuohkeaa. Sähkövatkain on erinomainen apu viinivaahtokastiketta valmistettaessa. Ota kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on hieman jäähtynyt. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä hedelmien tai marjojen kanssa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
06.04.2016 Webmaster