![]() |
2 osaa punaviiniä
1 osa öljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
5-10 kokonaista valkopippuria
ripaus timjamia
ripaus rakuunaa
ripaus basilikaa
1 persiljanoksa
Sekoita ainekset keskenään ja peitä kulhossa oleva liha marinadiliemellä. Naudanlihan marinointiaika vaihtelee kahdesta tunnista vuorokauteen sen laadun mukaan.
Marinadi sopii myös lampaanlihalle, jolloin voit lisätä siihen tilkan konjakkia.
Sianlihaa marinoitaessa öljyn voi jättää pois ja lisätä mukaan tilkan soijakastiketta.
Linnunlihaa marinoitaessa voi viininä käyttää myös rose tai valkoviiniä.
Viinin sijasta voi kaikissa marinadeissa käyttää laimennettua viinietikkaa, joita on olemassa laajat valikoimat eri tavoin maustettuina.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
28.07.2013 Webmaster