![]() |
Lämpimän kastikkeen pohja on hyvin valmistettu liemi tai kokoonkeitetty tiiviste. Kastikkeen tulee aina sopia koko annoksen harmoniaan. Nykyään kastikkeet ovat myös selvästi ohuempia kuin perinteisesti on totuttu ja useissa tapauksissa kastiketta käytetään runsaasti. (Ruokaa Eero Mäkelän tapaan)
Kastikelitraa kohden käytetään 2-3 rkl rasvaa ja 2-3 rkl vehnäjauhoja. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki miedolla lämmöllä.
Lisää 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen.
Hauduta kastike kypsäksi (noin 10 minuuttia) välillä sekoittaen. Mausta.
Kiehauta neste. Laita jauhot kulhoon: 2-3 rkl vehnäjauhoja tai 2 rkl maissijauhoja. Kaada päälle tilkka kylmää vettä ja sekoita. Kaada seos siivilän läpi tasaisesti sekoittaen kiehuvaan nesteeseen ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.12.2017 Webmaster