![]() |
Wanhanajan sinappi
Osta hyviä sinappijauhoja, pane muutama ruokalusikallinen juomalasiin (ja sokeri) (enemmän tahi vähemmän menekin mukaan), pane joukkoon sen verta kiehuvaa vettä, että sinappi käy ohuen puuron tapaiseksi, ja sekoita sitä hopea- tahi puulusikalla, kunnes siitä tulee aivan tasaista ja notkeaa.
Kaada se sinappitölkkiin ja säilytä viileässä paikassa. Ei säily kauan hyvänä, mutta ei myöskään ole hyvää samana päivänä, jona se valmistetaan.
4 rkl sinappijauhetta
4 rkl sokeria
2 rkl viinietikkaa
Sekoita lasissa 4 ruokalusikallista sinappijauhoja ja 4 ruokalusikallista
hienoa sokeria, pane joukkoon sen verta hyvää etikkaa, että sinappi käy ohuen puuron tapaiseksi, sekoita sitä ja säilytä kuten edellinen. Tätä sinappia sanotaan ranskalaiseksi ja on se edellistä, n. s. englantilaista paljon miedompaa.
Kaada se sinappitölkkiin ja säilytä viileässä paikassa. anna maustua vuorokauden.
Katso myös
![]() | Sinappi Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa ruoalle oman arominsa, korostaa ruoan makua ja parantaa sen rakennetta. Se sopii maustamaan ... Lue lisää sinapista ja muista mausteista |
![]() | Keittokirja kotia ja koulua varten Anna Olson (julkaistu v. 1907). Koska julkaisemani "Keittokirja yksinkertaista ruuanlaittoa varten" ... Lue lisää...ja muita artikkeleita Perustietoa ruoanvalmistuksesta |
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
16.10.2015 Webmaster