Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Sinappiohje vuodelta 1907

Sinappia, mustard

Wanhanajan sinappi

Osta hyviä sinappijauhoja, pane muutama ruokalusikallinen juomalasiin (ja sokeri) (enemmän tahi vähemmän menekin mukaan), pane joukkoon sen verta kiehuvaa vettä, että sinappi käy ohuen puuron tapaiseksi, ja sekoita sitä hopea- tahi puulusikalla, kunnes siitä tulee aivan tasaista ja notkeaa.

Kaada se sinappitölkkiin ja säilytä viileässä paikassa. Ei säily kauan hyvänä, mutta ei myöskään ole hyvää samana päivänä, jona se valmistetaan.

Ranskalainen sinappiohje vuodelta 1907


4 rkl sinappijauhetta

4 rkl sokeria

2 rkl viinietikkaa

Sekoita lasissa 4 ruokalusikallista sinappijauhoja ja 4 ruokalusikallista

hienoa sokeria, pane joukkoon sen verta hyvää etikkaa, että sinappi käy ohuen puuron tapaiseksi, sekoita sitä ja säilytä kuten edellinen. Tätä sinappia sanotaan ranskalaiseksi ja on se edellistä, n. s. englantilaista paljon miedompaa.

Kaada se sinappitölkkiin ja säilytä viileässä paikassa. anna maustua vuorokauden.

Katso myös

SinappiSinappi

Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa ruoalle oman arominsa, korostaa ruoan makua ja parantaa sen rakennetta. Se sopii maustamaan ... Lue lisää sinapista ja muista mausteista


keittokirjan vuodelta 1907 kansikuvaKeittokirja kotia ja koulua varten

Anna Olson (julkaistu v. 1907). Koska julkaisemani "Keittokirja yksinkertaista ruuanlaittoa varten" ... Lue lisää...ja muita artikkeleita Perustietoa ruoanvalmistuksesta



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 16.10.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0