Taustaväri 

lumiselta vaikuttava amisema valonheittimineen, jossa muutamia matalia tönöjä


Tekijän kuvaus kuvista

Paikka trilogia sisältää kolme taulua

Kuvat ovat mustavalkoisia ja hyvin rakeisia. Niissä vaihtelevat mustan ja harmaan eri sävyt. Kuvissa on paljon yksityiskohtia, joita ei voi ensikatsomalla tunnistaa. Jokainen katsoja tekee kuvista oman tulkintansa ja näkee kuvat omalla tavallaan.

Kuvat ovat kokonaisuus, jonka jokainen katsoja näkee omalla tavallaan. Ne ovat likaisia, rumia ja jopa ahdistavia. Yhdessä ne kuitenkin muodostavat kokonaisuuden, jota on hyvä katsoa rauhassa. Jokaisella katsomiskerralla niistä voi löytyä uusia yksityiskohtia ja ajatuksia.

Vasemmanpuoleinen kuva


Paikka trilogian valokuvat

Kuvassa on oikeasta alakulmasta säteittäin aukeava metallinen pystyristikko, joka täyttää koko kuvan. Ristikko on osittain lomittain ja seuraava säde alaspäin on edellisen takana.

Ristikon takana kuvan vasemmassa reunassa on ohut valkoinen alue, joka levenee hieman kohti yläreunaa.

Kuvan yläreunassa valkoinen alue on leveämpi kuin vasemmassa reunassa. Yläosan valkoinen alue mutkittelee ja loppuu ennen kuvan oikeaa reunaa.

Mustalla ja harmaalla alueella on joitain vaaleampia kohtia, mutta ei voi tarkkaan tunnistaa, mitä ne ovat. Vaaleammat kohdat voi katsoja tulkita omalla tavallaan ja vaikka joka kerran eri tavoin.

Kuvan oikea reuna on kokonaan musta. Se on sekä tämän kuvan oikea reuna että matka kohti seuraavaa kuvaa.

Keskimmäinen kuva


Paikka trilogian valokuvat

Kuvan tausta on musta. Vasemmasta alareunasta lähtee nousemaan kuvan yli harmaita metalliristikkoisia portaita. Ensimmäinen ja toinen porras ovat kokonaisia, mutta kolmas on melkein kuvan ulkopuolella. Portaiden metalli kiiltää.

Kuvan vasemmassa reunassa osittain portaita peittävät mustat varjot ja muutama vaaleampi kohta. Ne ovat kuin putkia, mutta katsoja voi nähdä ne myös eri tavoin. Suoraan portaiden alla oleva putki on neliskulmainen ja siinä on tummempaa ja vaaleampaa kuin laattoja.

Oikeanpuoleinen kuva


Paikka trilogian valokuvat

Kuvan vasemman reunan ja yläosan tausta on musta. Koko kuvan yli kulkee metalliristikko. Se on harvaa ristikkoa, mutta täyttää koko kuvan. Ristikon pinta on mustaa ja valkoista. Se on ikään kuin likainen tai ruostunut.

Ristikko on kuvan ainoa terävä kohta. Kaikki muu sen taustalla on sumeaa eikä taustalla olevia muotoja voi varmuudella tunnistaa.

Tausta on mustan ja harmaan eri sävyjä. Siinä on useita erilaisia muotoja, joiden tulkinta jää katsojalle. Suurin osa taustalla olevista muodoista on suoraviivaisia. Vain oikealla lähellä kuvan alareunaa on musta iso pyöreähkö elementti.

Taustan halkaisee kuvan keskiosassa lähes etualalla oleva tumma pystysuuntainen putki.

Etusivulle
Helmet Paikka | Helmet Paikka Facebookissa | Media

Tero Kokko   |   Rapakivenkuja 1 C 45   |   00710 Helsinki
Puh: 040-5594 739   |   saavutettavuus [at] omat.fi   |   www.terokokko.fi
terokokkko.fi facebookissa