Kokko-Kokki Oy 1989-2009

ATK

Tietotekniikka kehittyy nopeasti. Kehitys tuo mukanaan monia uusia oivalluksia, jotka sekä helpottavat tietotekniikan käyttöä että tekevät sen käytön mukavammaksi.

WWW-sivujen suunnittelussa on hyvä pitää tarkoin mielessä kohderyhmä,
jolle sivustoa suunnitellaan. Sivustojen suunnittelussa ja toteutuksessa on mahdollista ottaa huomioon useiden käyttäjäryhmien tarpeet.

Sivustosta on mahdollista suunnitella graafinen makupala, jossa omat tarpeesi ovat keskeisessä roolissa. Graafisuudesta huolimatta sivustojen tulisi olla kaikkien saavutettavissa. Tämä on mahdollista, sillä graafisuus ja esteettisyys eivät sulje pois esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Aiheesta lisää

Väriarvot

Kun halutaan tietty väri esim. taustaväriksi, se on hyvä kertoa värin html-arvona.

Värikartta
Värejä on paljon, joten niiden yksityiskohtainen esittäminen veisi paljon tilaa. Jokaisesta väristä on olemassa lukematon määrä eri sävyjä. Katso tarkemmin Värikartasta (saavutettavuus.fi)

Testaa tekstin ja taustan väri
Värien selkeä kontrasti tekee sivuston helppolukuiseksi ja miellyttäväksi. Kyse on kirkkauserosta kahden värin välillä jossa kynnystaso on 125, ja värierosta tekstin ja taustavärin välillä, jossa kynnystaso on 500.

Voit kokeilla täyttävätkö tekstin ja taustan värit W3 2.0 -vaatimukset. Jos täyttävät, tiedät sivusi olevan selkeä ja helppolukuinen eri näytöillä ja näyttölaitteilla. Testaa tekstin ja taustan värejä (saavutettavuus.fi)

Laaja värikartta
Värejä on paljon ja jokaisesta väristä on olemassa lukematon määrä eri sävyjä. Laaja värikartta sisältää yli 15 000 eri värisävyä

Laaja värikartta
* Sivun alkuun

Kesäinen päivä

Kokko-Kokki Oy
Vanha Puroniitynpolku 3 D 29
Käyntiosoite: Rapakivenkuja 4 N 95
Gsm: 040 5594 739 | email: tero.kokko[]kokkoy.fi

Päivitetty: 18.8.16 Webmaster