Edessäsi on nyt SORMET SOPASSA -sivuston ensimmäinen osa. Toivomme sivuston tarjoavan tukea niin ruoanlaiton ensiaskeleita ottavalle kuin jo pidemmälle ehtineelle taitajallekin.
Ensimmäisessä osassa tutustumme kastikkeisiin, marinadeihin ja maustevoihin. Kastikkeen tulee sopia annokseen, jolloin se viimeistelee ruoan.
Kaikessa ruoanlaitossa ohjeet ovat vain alku taitojemme kehittämiselle. Tämän kirjasarjan ohjeet on suunniteltu 4-5 hengelle.
Ohjeissa painomäärät on muutettu kappalemääriksi tai muiksi mittayksiköiksi. Ainemäärät on arvioitu tuotteen keskipainosta. Menettely helpottaa ruoanvalmistusta, mutta vaatii hieman myös omaa ajattelua.
Hyväksi kokiksi voi oppia vain valmistamalla ruokaa. Kokemuksia kartuttaen, rohkeasti kokeillen ja omaa mielikuvitusta käyttäen voit saavuttaa paljon.
Toivomme, että sivusto on avuksi sinulle tällä palkitsevalla taipaleella. Ratkaisevaa on rakkaus ruoanlaittoon.
Kastike on monissa salaateissa piste iin päälle. Se antaa salaattiin mehukkuutta ja makuun voimaa. Kaloreita laskevan on kuitenkin oltava tarkkana rasvaisten kastikkeiden... ...
Lue lisää Salaattikastikkeet
Kylmät kastikkeet
Kastike on monissa ruuassa piste iin päälle. Se antaa ruualle mehukkuutta ja makuun voimaa. ...
Lue lisää Kylmät kastikkeet
DIPPIKASTIKKEET
Kermaviili ja jogurttikastikkeet sopivat hyvin myös vihannes dippikastikkeiksi. ...
Lue lisää Dippikastikkeet
Vaikka sinappia käytetään usein lähinnä pöytämausteena, se on loistava yleismauste. Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa ruoalle... ...
Lue lisää Sinapit
Lämpimät kastikkeet
Lämpimän kastikkeen pohja on hyvin valmistettu liemi tai kokoonkeitetty tiiviste. Kastikkeen tulee aina sopia koko annoksen harmoniaan.... ...
Lue lisää Lämpimät kastikkeet
Marinadit
Liharuoat voidaan marinoida ennen niiden kypsentämistä. Marinadiliemen perusaineita ovat esimerkiksi öljy, viinietikka, viini, soija sekä tietysti... ...
Lue lisää Marinadit
Maustevoit ja tahnat
Maustevoit ja erilaiset leivälle levitettävät tahnat ovat käteviä aterian lisukkeita. Lisäksi niiden valmistaminen antaa tilaa... ...
Lue lisää Maustevoit ja tahnat
Jälkiruokakastikkeet
Jälkiruokakastike voi olla kuohkea ja pehmeänmakuinen tai pirteän hapokas. Pehmeys syntyy kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Raikkautta... ...
Lue lisää Jälkiruokakastikkeet
<< Ruoan keventäminen | Salaattikastikkeet >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja