Sijainti: Etusivu | Sormet sopassa | Osa 1 Sormet sopassa

Osa 1 Sormet sopassa

kahvipannu

< >

Osa 1 Sormet sopassa

Tervetuloa hyvän ruoan pariin.

Edessäsi on nyt SORMET SOPASSA -sivuston ensimmäinen osa. Toivomme sivuston tarjoavan tukea niin ruoanlaiton ensiaskeleita ottavalle kuin jo pidemmälle ehtineelle taitajallekin.

Ensimmäisessä osassa tutustumme kastikkeisiin, marinadeihin ja maustevoihin. Kastikkeen tulee sopia annokseen, jolloin se viimeistelee ruoan.

Kaikessa ruoanlaitossa ohjeet ovat vain alku taitojemme kehittämiselle. Tämän kirjasarjan ohjeet on suunniteltu 4-5 hengelle.

Ohjeissa painomäärät on muutettu kappalemääriksi tai muiksi mittayksiköiksi. Ainemäärät on arvioitu tuotteen keskipainosta. Menettely helpottaa ruoanvalmistusta, mutta vaatii hieman myös omaa ajattelua.

Hyväksi kokiksi voi oppia vain valmistamalla ruokaa. Kokemuksia kartuttaen, rohkeasti kokeillen ja omaa mielikuvitusta käyttäen voit saavuttaa paljon.

Toivomme, että sivusto on avuksi sinulle tällä palkitsevalla taipaleella. Ratkaisevaa on rakkaus ruoanlaittoon.


kermaviilikastike ruokaohje

Salaattikastikkeet

Kastike on monissa salaateissa piste iin päälle. Se antaa salaattiin mehukkuutta ja makuun voimaa. Kaloreita laskevan on kuitenkin oltava tarkkana rasvaisten kastikkeiden... ... Lue lisää Salaattikastikkeet

kastike

Kylmät kastikkeet

Kylmät kastikkeet Kastike on monissa ruuassa piste iin päälle. Se antaa ruualle mehukkuutta ja makuun voimaa. ... Lue lisää Kylmät kastikkeet

Hedelmiä

Dippikastikkeet

DIPPIKASTIKKEET Kermaviili ja jogurttikastikkeet sopivat hyvin myös vihannes dippikastikkeiksi. ... Lue lisää Dippikastikkeet

meloni

Sinapit

Vaikka sinappia käytetään usein lähinnä pöytämausteena, se on loistava yleismauste. Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa ruoalle... ... Lue lisää Sinapit

kastike

Lämpimät kastikkeet

Lämpimät kastikkeet Lämpimän kastikkeen pohja on hyvin valmistettu liemi tai kokoonkeitetty tiiviste. Kastikkeen tulee aina sopia koko annoksen harmoniaan.... ... Lue lisää Lämpimät kastikkeet

Maustettu paahtopaisti

Marinadit

Marinadit Liharuoat voidaan marinoida ennen niiden kypsentämistä. Marinadiliemen perusaineita ovat esimerkiksi öljy, viinietikka, viini, soija sekä tietysti... ... Lue lisää Marinadit

tulivuorigrilli

Maustevoit ja tahnat

Maustevoit ja tahnat Maustevoit ja erilaiset leivälle levitettävät tahnat ovat käteviä aterian lisukkeita. Lisäksi niiden valmistaminen antaa tilaa... ... Lue lisää Maustevoit ja tahnat

kastike ruokaohje

Jälkiruokakastikkeet

Jälkiruokakastikkeet Jälkiruokakastike voi olla kuohkea ja pehmeänmakuinen tai pirteän hapokas. Pehmeys syntyy kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Raikkautta... ... Lue lisää Jälkiruokakastikkeet


<< Ruoan keventäminen | Salaattikastikkeet >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja