![]() |
![]() ![]() |
Nesteen on oltava kylmää, sillä muutoin sinapista voi tulla karvaan makuista. Kun sinappi saostetaan kuumentamalla, tulee etikka, viinietikka tai maustekurkun liemi lisätä vähän jäähtyneeseen seokseen. Sinapin on annettava maustua valmistuksen jälkeen, jotta sen aromi ja väkevyys ehtivät tulla esiin.
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoa (tai maissijauhoa / vehnäjauhoa)
1 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl viinietikkaa
0,5 dl hunajaa
(0,5 dl maustekurkun lientä)
Sekoita kattilassa sinappijauhe, sokeri, suola, jauhot ja vesi. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee sopivaksi ja kuplahtaa. Älä keitä.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää viinietikka, hunaja ja mausteet samalla sekoittaen. Tölkitä ja anna jäähtyä. Jäähtyessään sinappi hieman sakenee ja voit ohentaa sitä maustekurkun liemellä.
Säilytä viileässä. Sinappi on valmista seuraavana päivänä.
Mausta sinappi makusi mukaan
Loraus konjakkia tai viskiä
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna esim. basilikaa, timjamia tai rakuunaa
8 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 tl currya ja 1 tl soijaa
Raastettua piparjuurta (tulisuutta)
0,5 dl omenasosetta
Katso myös
![]() | Sinappi Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa ruoalle oman arominsa, korostaa ruoan makua ja parantaa sen rakennetta. Se sopii maustamaan ... Lue lisää sinapista | |
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
09.02.2015 Webmaster