Silakka on huokea herkku. Sitä saa kaikkialla Suomessa ympäri vuoden, ellei tuoreena, niin ainakin pakastettuna. Silakka kypsyy nopeasti ja siitä voi valmistaa runsaasti erilaisia ruokia. Lisäksi silakka on terveellistä ravintoa. Kun silakkaa jalostetaan ja höystetään sopivasti, se kelpaa tarjottavaksi hienoimmassakin juhlapöydässä.
RAPUSILAKAT
Levitä silakkafileet voipaperille nahkapuoli ylöspäin. Mausta kevyesti suolalla ja ripottele päälle tilliä.
Kääri fileet rullalle... ...
Lue lisää Rapusilakat
ANJOVISSILAKAT
Lado silakkafileet voipaperille nahkapuoli alaspäin. Aseta jokaiselle fileelle anjovissuikale. Kääri fileet rullalle hännästä alkaen.... ...
Lue lisää Anjovissilakat
SINAPPISILAKAT
Lado silakkafileet astiaan. Valmista suolasta, vedestä ja etikasta liemi ja kaada se silakoiden päälle.
Anna silakoiden maustua liemessä 2... ...
Lue lisää Sinappisilakat
ETIKKASILAKAT
Lado paistetut ja jäähdytetyt silakat vuokaan siten, että kerrosten väliin tulee sipulirenkaita ja tilliä.
Keitä keitinlientä noin 10... ...
Lue lisää Etikkasilakat
SILAKKAKääRYLEET
Kääri silakkafileet rullalle aloittaen häntäpäästä. Laita ne reunalliseen uunivuokaan. Ripottele päälle suola... ...
Lue lisää Silakkakääryleet
MARINOIDUT SAVUSILAKAT
Poista silakoista nahka ja irrota fileet mahdollisimman ehjinä paloina. Poista ruodot tarkasti. Sekoita sitruunamehu ja öljy keskenään.... ...
Lue lisää Marinoidut savusilakat
<< Osa 3 Ajan kanssa viikonloppuisin | Rapusilakat >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja