Salaattia tarjoillaan usein kalan ja lihan täydennyksenä ja lisäkkeenä. Nykyisin salaatti voi olla myös pääruokana.
Hyvä kastike korostaa salaatin makua. Kaada kastike salaatin päälle viime hetkellä, mikäli kyseessä ei ole ruokaisa salaatti, jonka on hyvä antaa maustua hetki.
Salaatteja voi valmistaa tuhansilla eri aineilla ja yhdistelmillä omien mieltymysten ja eri ohjeiden mukaisesti. Usein tärkeimpiä kysymyksiä on, onko salaatti tarkoitettu pääruoaksi, alkuruoaksi vai tarjotaanko se yhtenä monien muiden joukossa, jolloin on hyvä huomioida, paljonko salaattia tehdään, ja tuleeko siitä kuinka ruokaisa eli täyttävä. Salaatteja voi valmistustapojen mukaan jakaa useisiin eri ryhmiin.
Ryhmiin laitetut salaatit ovat näyttäviä. Jollei pidä jostain salaattiaineesta, se on helppo jättää ottamatta. Salaattiaineet leikataan kaikki erikseen ja jokainen laitetaan omaan ryhmäänsä isoon salaattikulhoon. Salaatti ei tarvitse paljoakaan koristeita, jos sen valmistuksessa on käytetty monia eri värejä. Vanhan säännön mukaan miedoimman salaattiaineen voi laittaa kello kuuden kohdalle ja siitä eteenpäin aineita aina makua vahventaen. Eräs hyvä ryhmäsalaatti on juustosalaatti.
KREIKKALAINEN SALAATTI
Jos juusto tuntuu liian suolaiselta, laita se puoleksi tunniksi kylmään veteen. Valuta ja kuivaa juusto ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Suikaloi... ...
Lue lisää Kreikkalainen salaatti
MIMOOSASALAATTI
Kuori selleri ja raasta se tai leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Sellerisuikaleet voi ryöpätä ja jäähdyttää nopeasti... ...
Lue lisää Mimoosasalaatti
JUUSTO-KINKKUSALAATTI
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä ne. Suikaloi juusto, kinkku ja kurkku.
Leikkaa tomaatit pieniksi... ...
Lue lisää Juusto-kinkkusalaatti
WALDORFIN SALAATTI
Huuhdo salaatinlehdet. Valuta ne hyvin ja asettele salaattikulhon pohjalle. Kuori ja suikaloi sellerit.
Keitä sellerisuikaleita vähässä... ...
Lue lisää Waldorfin salaatti
NIZZALAINEN SALAATTI
Pese ja kuori perunat. Keitä pavut ja perunat erikseen. Jäähdytä pavut ja perunat. Viipaloi tomaatit ja nostele ne kehäksi... ...
Lue lisää Nizzalainen salaatti
ASTORINSALAATTI
Kuori juuriselleri ja raasta tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ryöppää suikaleet nopeasti kiehuvassa miedosti suolatussa vedessä.... ...
Lue lisää Astorinsalaatti
Italialainen salaatti
Keitä peruna ja porkkana kuorineen. Jäähdytä ja kuori ne. Kuori omena. Leikkaa porkkana ja kinkku hyvin ohuiksi suikaleiksi ja muut aineet,... ...
Lue lisää Italialainen salaatti
PERUNASALAATTI
Kuutioi kylmät salaattiainekset ja sekoita ne keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada seos... ...
Lue lisää Perunasalaatti
Perunasalaatti teron tapaan
Kuutioi peruna ja maustekurkut. Hienonna sipuli. Sekoita aineet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastikeainekset... ...
Lue lisää Perunasalaatti teron tapaan
Tonnikalasalaatti
Keitä ja jäähdytä riisi. Keitä kananmunia 10 minuuttia ja laita ne hetkeksi kylmään veteen. Pese kurkku ja paprika ja kuutioi ne.... ...
Lue lisää Tonnikalasalaatti
Tomaatti-sipulisalaatti
Leikkaa sipulit renkaiksi. Pese ja viipaloi tomaatit. Lado sipulit ja tomaatit kerroksittain siten, että tomaattikerros on päällimmäinen.... ...
Lue lisää Tomaatti-sipulisalaatti
<< Porkkanaraaste | Kreikkalainen salaatti >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja