2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 kanelitanko
7 dl maitoa
Sekoita riisit, vesi ja suola kattilassa. Kiehauta ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Halutessasi voit lisätä puuroon kanelitangon.
Lisää maito vähän kerrallaan. Kiehauta puuro ja anna sen hautua kannen alla erittäin miedolla lämmöllä 50-60 minuuttia (esim. puurokattilassa jossa on kaksi päällekkäistä osaa, haudeosa ja kattila. Puuro valmistuu hautumalla haudeosassa, joka on kattilassa kiehuvan veden päällä.).
Mausta halutessasi ripauksella sokeria. Tarjoa puuro lämpimänä sokerin, kanelin ja maidon kera tai kylmänä mehukastikkeen tai marjahillokkeen kera. Jouluna voit tarjota myös sekahedelmäkeiton kanssa
P.S. Muista joulun alla sekoittaa puuroon yksi kuorittu manteli. Riisipuuro on jouluinen ruoka, kun se tarjoillaan.
Riisipuuron voi valmistaa myös uunissa. Kun olet kypsentänyt puuroa hetken aikaa hellalla, kaada se voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa 2 tuntia välillä sekoittaen.
Riisipuuron voi myös maustaa omenalla. Pilko omena pieniksi suikaleiksi ja lisää suikaleet samalla kun lisäät maidon. Samoin pieni nokare voita pehmentää makua.
TAATELI-RUISPUURO
Lisää kiehuvaan veteen pienet taatelinpalat, ruishiutaleet ja suola. Keitä puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää... ...
Lue lisää
KAURAHIUTALE-APRIKOOSIPUURO
Huuhdo aprikoosit runsaassa vedessä ja liota niitä 1 tunti kylmässä vedessä. Paloittele aprikoosit. Laita aprikoosit kattilaan ja... ...
Lue lisää
MUHEVA OHRAUUNIPUURO
Sekoita aineet huolellisesti voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 180 asteessa noin 3 tuntia. Jos käytät rikottuja ohrasuurimoita, puuro kypsyy noin 2... ...
Lue lisää
RAAKAPUURO
Anna vehnärouheen liota vedessä yön yli. Lisää raastetut hedelmät, jogurtti, mantelirouhe ja halkaistut
rypäleet. Makeuta halutessasi... ...
Lue lisää
PELLAVAPUURO
Paloittele hedelmät. Voit laittaa hedelmät pellavansiemenien kanssa yöksi veteen likoamaan. Kiehauta seos
ja vatkaa joukkoon jauhot. Hauduta noin 10... ...
Lue lisää
OMENAINEN TATTARIPUURO
Voitele uunivuoka huolella. Mittaa vuokaan huuhdellut tattarit, omenamehu, vesi ja suola. Kypsennä ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja sitten noin 2 tuntia... ...
Lue lisää
Vatkattu marjapuuro
Keitä marjoja vedessä, kunnes ne vaalenevat. Lisää sokeri ja ripottele joukkoon mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Hauduta noin 15 minuuttia... ...
Lue lisää
Omena-riisipuuro
Laita vesi kuumenemaan. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut omenat sekä sitruunamehu, sokeri ja riisit.
Keitä miedolla lämmöllä... ...
Lue lisää
<< Muheva ohrauunipuuro | Raakapuuro >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja