Sijainti: Etusivu | Perustietoa | Perustietoa ruoanvalmistuksesta

Perustietoa ruoanvalmistuksesta

Sitruunan leikkaaminen veitsellä

< >

Perustietoa ruoanvalmistuksesta

Tervetuloa hyvän ruoan pariin.

Edessäsi on nyt SORMET SOPASSA -sivuston perustietoa ruoanvalmistuksesta -osa. Toivomme sivuston tarjoavan tukea niin ruoanlaiton ensiaskeleita ottavalle kuin jo pidemmälle ehtineelle taitajallekin.

Tässä osassa tuomme lyhyissä artikkeleissa esiin erilaisia näkökulmia ruoanlaittoon. Vaikka kokkaaminen on käytännöllistä puuhaa, siihen tarvitaan vähän teoriaakin.

Kaikessa ruoanlaitossa ohjeet ovat vain alku taitojemme kehittämiselle. Tämän sivuston ohjeet on suunniteltu 4-5 hengelle.

Ohjeissa painomäärät on muutettu kappalemääriksi tai muiksi mittayksiköiksi. Ainemäärät on arvioitu tuotteen keskipainosta. Menettely helpottaa ruoanvalmistusta, mutta vaatii hieman myös omaa ajattelua.

Hyväksi kokiksi voi oppia vain valmistamalla ruokaa. Kokemuksia kartuttaen, rohkeasti kokeillen ja omaa mielikuvitusta käyttäen voit saavuttaa paljon.

Toivomme, että sivusto on avuksi sinulle tällä palkitsevalla taipaleella. Ratkaisevaa on rakkaus ruoanlaittoon.

Hyvää ruokahalua!


Vanha postikortti keittiöväestä

Ruokailun historia

ruokailun historia Ruokailun historian voidaan katsoa alkaneen tulen keksimisestä. Tulella alettiin kypsentää mm. leipää, kalaa ja lihaa. Jo ennen viljelyn ja... ... Lue lisää ruokailun historia

Lihalajitelma lautasella

Ruokavuosi

Ruokapöytämme ilme ei ole samanlainen kautta vuoden. Luonto, tapaperinne ja myös lainsäädäntö vaikuttavat siihen, mitä syötäväksi... ... Lue lisää Ruokavuosi

Grillattu lihaannos

Ruokasanasto

Ruokasanaston tarkoituksena on antaa tietoa eri ruokakulttuurien sanoista ja niiden selityksistä. Erikielisiä ruokasanastoja löytyy sanakirja osiosta Flambeeraus:... ... Lue lisää Ruokasanasto

Grillattu

Eri maiden ruokakulttuureja

Eri maiden ruokakulttuureja Eri maiden ruokakulttuurit ovat olleet sidoksissa mm. maan omiin raaka aineisiin ja uskontoon. Kehitys on muuttanut tapoja suvaitsevaisemmiksi,... ... Lue lisää Eri maiden ruokakulttuureja

Ruoanvalmistusta hellalla

Niksejä ja vinkkejä ruoanlaittoon

NIKSEJÄ JA VINKKEJÄ RUOANLAITTOON LEENA NORDSTRÖM JA PAAVO PUHAKKA Oma myönteinen asenne lisää motivaatiota ruoanvalmistukseen. * Pidä... ... Lue lisää Niksejä ja vinkkejä ruoanlaittoon

Mausteet

Mittataulukot

MITTATAULUKOT 1 dl =7 rkl 1 rkl =3 tl 1 tl =5 ml Fariinisokeri 1 dl =70 g 1 rkl =10 g 100 g =1,45 dl tomusokeri 1 dl =60 g 1 rkl =9 g 100 g =1,625 dl Hienosokeri 1 dl =85 g 1 rkl... ... Lue lisää Mittataulukot

Oikeat työvälineet ruoanvalmistukseen

Hyvillä välineillä hyvään lopputulokseen

Hyvillä välineillä hyvään lopputulokseen PAAVO PUHAKKA Hyvä keittiöväline helpottaa ruoanlaittoa. Ei ole samantekevää,... ... Lue lisää Hyvillä välineillä hyvään lopputulokseen

Ruoan esikäsittely

Lihan, lintujen ja kalojen esikäsittelystä ja kypsennyksestä

Lihan, lintujen ja kalojen esikäsittelystä ja kypsennyksestä LIHA LIHAN KEITTÄMINEN * Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on lisätty... ... Lue lisää Lihan, lintujen ja kalojen esikäsittelystä ja kypsennyksestä

hunajabroileri

Pöytä katetaan arkeen ja juhlaan

PöYTä KATETAAN ARKEEN JA JUHLAAN LEENA NORDSTRöM Hyvä ateria kutsuu. Tavataan ystäviä, syödään perheen kesken, vietetään iltaa... ... Lue lisää Pöytä katetaan arkeen ja juhlaan

purjon esikäsittely

Hygienia ruoanvalmistuksessa

Hygienia ruoanvalmistuksessa LEENA NORDSTRöM Keittiön hyvä valaistus antaa riittävästi valoa, ei häikäise ja korostaa värejä muuttamatta... ... Lue lisää Hygienia ruoanvalmistuksessa

ruuanvalmistusta

Pakastaminen ja pakasteiden käyttö

Pakastaminen ja pakasteiden käyttö TIMO KUOPPALA Ruoan pakastaminen on paras tapa säilyttää ravinto tuoreena pitkään. Oikein pakastetussa ruoassa... ... Lue lisää Pakastaminen ja pakasteiden käyttö

Kanavarras

Mausteet ja maustaminen

Mausteet ja maustaminen LEENA NORDSTRöM Mausteet antavat makua ja loihtivat esille kunkin ruokalajin erikoisominaisuudet. Mausteiden hyvä maku ja tuoksu... ... Lue lisää Mausteet ja maustaminen

Sinappi

Sinappi

Sinappi Vaikka sinappia käytetään usein lähinnä pöytämausteena, se on loistava yleismauste. Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa... ... Lue lisää Sinappi

Kirkas lihaliemi

Alkoholi ruoanvalmistuksessa

Alkoholi ruoanvalmistuksessa PAAVO PUHAKKA Alkoholinkäyttö ruoanvalmistuksessa ei ole hienostelua, vaan sillä voi jokainen saada uutta makua ja omaleimaisuutta... ... Lue lisää Alkoholi ruoanvalmistuksessa

Tomaattiviipaleet

Etikat ja balsamietikat

ETIKAT JA BALSAMIETIKAT LEENA NORDSTRöM Väkiviinaetikan ainesosat: vilja ja väkiviina Etikkahappopitoisuus 10 prosenttia Säilöntäliemen ainesosat:... ... Lue lisää Etikat ja balsamietikat

Grillattua

Grillaaminen

Grillaaminen TIMO KUOPPALA Kesäaikaan saat arkiruokaan tai juhlahetkeen vaihtelua grillaamalla. Parhaimmillaan grillaus luo tuoksuineen viihtyisän tunnelman. Grillaaminen... ... Lue lisää Grillaaminen

Pate

Ruoan keventäminen

RUOAN KEVENTäMINEN PAAVO PUHAKKA Tämän kirjasarjan ohjeissa ei ole kiinnitetty huomiota erilaisiin ruokavalioihin. Tarvittaessa ovat ohjeet muunneltavissa ja... ... Lue lisää Ruoan keventäminen


<< Sormet sopassa -keittokirja 20 vuotta | Ruokailun historia >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja