PATE on kylmänä tai lämpimänä tarjottava mureke, ilman taikinaa tai taikinakuoressa. Se kypsennetään uunissa vesihauteessa.
TERRIINI on moussea huomattavasti pehmeämpi. Pehmeytensä vuoksi se on tarjottava vuoassaan (ns. terriinivuoka).
LIHAPATE TAIKINAKUORESSA
Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot huoneenlämpöiseen margariiniin ja lisäämällä joukkoon vesi.
Laita taikina... ...
Lue lisää Lihapate taikinakuoressa (6 annosta)
LäMMIN KALAPATE
Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.... ...
Lue lisää Lämmin kalapate
Lohipate
Jauha lohi hienoksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna turvota kylmässä noin 20 minuuttia. Lisää sekoittaen kermaviili ja valkuaiset. Vaahdota kerma... ...
Lue lisää Lohipate
KINKKUMOUSSE
Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla... ...
Lue lisää Kinkkumousse
BROILERINMAKSAPASTEIJA
Kypsennä pieneksi pilkottua broilerinmaksaa pannulla voissa muutama minuutti. Jäähdytä ja jauha maksa.
Lisää muut aineet ja... ...
Lue lisää Broilerinmaksapasteija
MAALAISPATE
Hienonna sipuli ja pekoni. Kypsennä sipuli pekoniseosta voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita kerma ja korppujauho massaksi ja anna turvota 10... ...
Lue lisää Maalaispate
SAVUSILAKKATAHNA
Perkaa savusilakat nahattomiksi ja ruodottomiksi. Paloittele sipuli ja kypsennä se margariinissa pehmeäksi.
Paloittele peruna ja omena (poista... ...
Lue lisää Savusilakkatahna
MAKSAPASTEIJA
Hienonna sipuli ja kypsennä se voissa pehmeäksi. Huuhtele ja puhdista maksa. Poista siitä mm. kalvot. Jauha maksa, sianliha, sipuli ja anjovisfileet.... ...
Lue lisää Maksapasteija
AURAJUUSTOMOUSSE
Sulata voi kattilassa ja kypsennä siinä jauhot. Lisää sekoittaen lämmin kerma maitoseos. Kypsennä kastiketta 5-10 minuuttia.... ...
Lue lisää Aurajuustomousse
Kasvisterriini
Valmista pinaattimassa: Ryöppää pinaatit, purista vesi pois ja jauha hienoksi. Sekoita jäähtyneeseen pinaattiin muut aineet. Tarkista... ...
Lue lisää Kasvisterriini
PUNAJUURIPATE
Keitä punajuuret kypsiksi miedossa suolavedessä. Jäähdytä ne ennen kuorimista kylmässä vedessä. Viipaloi sipulit ja hauduta ne... ...
Lue lisää Punajuuripate
<< Osa 5 Taidolla ja rakkaudella juhlapöytään | Lihapate taikinakuoressa (6 annosta) >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja