Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Pateet ja terriinit | Pateet ja terriinit

Pateet ja terriinit

Ruoan esikäsittely

< >

PATE on kylmänä tai lämpimänä tarjottava mureke, ilman taikinaa tai taikinakuoressa. Se kypsennetään uunissa vesihauteessa.

TERRIINI on moussea huomattavasti pehmeämpi. Pehmeytensä vuoksi se on tarjottava vuoassaan (ns. terriinivuoka).


Patee taikinakuoressa

Lihapate taikinakuoressa (6 annosta)

LIHAPATE TAIKINAKUORESSA Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot huoneenlämpöiseen margariiniin ja lisäämällä joukkoon vesi. Laita taikina... ... Lue lisää Lihapate taikinakuoressa (6 annosta)

kattilasta vetta

Lämmin kalapate

LäMMIN KALAPATE Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.... ... Lue lisää Lämmin kalapate

terriinia ruokaohje

Lohipate

Lohipate Jauha lohi hienoksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna turvota kylmässä noin 20 minuuttia. Lisää sekoittaen kermaviili ja valkuaiset. Vaahdota kerma... ... Lue lisää Lohipate

kattila

Kinkkumousse

KINKKUMOUSSE Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla... ... Lue lisää Kinkkumousse

kaulin

Broilerinmaksapasteija

BROILERINMAKSAPASTEIJA Kypsennä pieneksi pilkottua broilerinmaksaa pannulla voissa muutama minuutti. Jäähdytä ja jauha maksa. Lisää muut aineet ja... ... Lue lisää Broilerinmaksapasteija

Kurkun kuoren raidoittaminen

Maalaispate

MAALAISPATE Hienonna sipuli ja pekoni. Kypsennä sipuli pekoniseosta voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita kerma ja korppujauho massaksi ja anna turvota 10... ... Lue lisää Maalaispate

kinkkusampyla

Savusilakkatahna

SAVUSILAKKATAHNA Perkaa savusilakat nahattomiksi ja ruodottomiksi. Paloittele sipuli ja kypsennä se margariinissa pehmeäksi. Paloittele peruna ja omena (poista... ... Lue lisää Savusilakkatahna

alkuruoka

Maksapasteija

MAKSAPASTEIJA Hienonna sipuli ja kypsennä se voissa pehmeäksi. Huuhtele ja puhdista maksa. Poista siitä mm. kalvot. Jauha maksa, sianliha, sipuli ja anjovisfileet.... ... Lue lisää Maksapasteija

kuori

Aurajuustomousse

AURAJUUSTOMOUSSE Sulata voi kattilassa ja kypsennä siinä jauhot. Lisää sekoittaen lämmin kerma maitoseos. Kypsennä kastiketta 5-10 minuuttia.... ... Lue lisää Aurajuustomousse

pate ruokaohje

Kasvisterriini

Kasvisterriini Valmista pinaattimassa: Ryöppää pinaatit, purista vesi pois ja jauha hienoksi. Sekoita jäähtyneeseen pinaattiin muut aineet. Tarkista... ... Lue lisää Kasvisterriini

vihanneksia

Punajuuripate

PUNAJUURIPATE Keitä punajuuret kypsiksi miedossa suolavedessä. Jäähdytä ne ennen kuorimista kylmässä vedessä. Viipaloi sipulit ja hauduta ne... ... Lue lisää Punajuuripate


<< Osa 5 Taidolla ja rakkaudella juhlapöytään | Lihapate taikinakuoressa (6 annosta) >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja