Pataruoat ovat hyvin monipuolisia ja niitä voi tehdä omien mieltymysten mukaan. On kuitenkin hyvä muistaa muutamia nyrkkisääntöjä pataruokien suhteen.
Kala ja kasvispadat kypsyvät huomattavasti nopeammin kuin lihapadat. Lihapadoissa on makuasia, tekeekö luuttomasta vai luullisesta lihasta, kunhan vain palat ovat samankokoisia, jotta ne kypsyvät samanaikaisesti.
Samoin eri lihalaadut vaativat erilaisen kypsennysajan. Voit ruskistaa lihan ensin tai laittaa sen kiehuvaan liemeen. Lihapatoihin on hyvä lisätä vihanneksia esimerkiksi 0,5 kg lihaa ja 1 kg vihanneksia (jos liha on luullista, on lihamäärän hyvä olla suurempi).
Kylmiä silakkaruokia
Silakka on huokea herkku. Sitä saa kaikkialla Suomessa ympäri vuoden, ellei tuoreena, niin ainakin pakastettuna. Silakka kypsyy nopeasti ja... ...
Lue lisää
Kalaruokia
Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.
Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri... ...
Lue lisää
Liharuokia
Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.
LIHAN PAISTAMINEN JA PARILOINTI
Anna lihan lämmetä... ...
Lue lisää
Maksa- ja veriruokia
Maksa ja muut sisäelinruoat ovat maultaan voimakkaan makuisia, joten ne vaativat rinnalleen makuun sopivat vahvanmakuiset lisukkeet.
Sisäelin- ja... ...
Lue lisää
Jauho- ja ryyniruokia
Taikinasta tehtyjä tuotteita, joista tyypillisimpiä ovat makaroniruoat, pastat, pizzat ja spagettiruoat.
Italiaa voidaan kutsua gastronomian... ...
Lue lisää
PASTARUOKIA
Pastaruoat ovat italialaisia kansallisruokia kuten pizzatkin. Sana pasta tarkoittaa jauhoista tehtyä taikinaa, josta voi muotoilla erilaisia makaroneja. Taikina... ...
Lue lisää
Linturuokia
Linturuoka on kevyttä ja helposti sulavaa. Eri lintujen lihan väri ja maku vaihtelevat. Kasvatetut linnut, kuten broileri ym., ovat maultaan miedompia kuin... ...
Lue lisää
Laatikkoruokia
Laatikoiden teko on helppoa ja nopea. Niistä saa vaivattomasti ruoan esim. arki-iltaan tai illanistujaisiin. Laatikon voi valmistaa etukäteen, jolloin se... ...
Lue lisää
Kiusaukset
Kiusaukseen voi laittaa suikaloidun perunan lisäksi lihaa, kalaa ja kasviksia maun mukaan.
Kiusaus valmistuu nopeasti, ja sitä voi valmistaa paljon kerralla.... ...
Lue lisää
<< Kassler | Unkarilainen paprikapata >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja