Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Linturuokia | Linturuokia

Linturuokia

broilerinfile ruokaohje

< >

Linturuoat ovat usein kevyitä ja helposti sulavia. Eri lintujen lihan väri ja maku vaihtelevat. Kasvatettujen lintujen, kuten broilerin, liha on maultaan mietoa. Riistalintujen liha on maultaan voimakkaan aromikasta. Riistalinnut jaetaan rasvaisiin vesilintuihin ja vähärasvaisiin metsälintuihin.

RIISTA JA VESILINNUT

Riistalintuja on hyvä riiputtaa viileässä, jotta sitkeä liha mureutuisi. Vesilintuja, kuten sorsaa 3-4 vrk ja muita mielellään 7-8 vrk. Säilyvyyden parantamiseksi liha on ennen riiputusta hyvä pyyhkiä vatsaonteloista kuivaksi. Vesilintujen säilyvyyttä lisää niiden hierominen sitruunalla ennen riiputusta.

Riistalinnut ovat vähärasvaisia ja voimakkaan makuisia. Usein ne silavoidaan ja tarjotaan kermakastikkeen kanssa. Vesilinnut ovat rasvaisia ja niissä on usein rasvainen traanin maku.

Hanhen, joka on vesilintu, valmistuksessa käytetään yrttimausteita ja hedelmiä (omenia ja luumuja) poistamaan traanin makua.

ANKKA on harvinaisempi ja valmistukseltaan hyvin hanhimainen lintu.

FASAANISSA on mieto riistalinnun maku. Se on hyvä silavoida ennen kypsennystä, jottei sen liha kuivuisi.

SORSA on suomessa yleisin riistalintu, jonka liha on vesilinnuksi rasvaista


kana reseptit

Paistettua sorsaa jamaica

PAISTETTUA SORSAA JAMAICA Nylje, silavoi, sido ja paista sorsa 160 asteessa 40-50 minuuttia (ks. kanan esikäsittely 1.5.3). Paloittele lintu ja laita... ... Lue lisää Paistettua sorsaa jamaica

munakas

Ankkaa kiinalaiseen tapaan

ANKKAA KIINALAISEEN TAPAAN Puhdista ankka ja kuivaa pinta hyvin. Sekoita marinadi ja hiero ankka sillä huolellisesti. Anna marinoitua viileässä ilman kantta 2-4... ... Lue lisää Ankkaa kiinalaiseen tapaan

kanaruoka

Sienillä täytettyä broileria

SIENILLä TäYTETTYä BROILERIA Nuiji broilerinpalat varovasti muovikelmun välissä ohuiksi levyiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita levyn päälle... ... Lue lisää Sienillä täytettyä broileria


<< Häränfile wellington | Paistettua sorsaa jamaica >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja