Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.
Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sivele liha ruokaöljyllä ja pariloi. Padassa paistaminen ja hauduttaminen sopii hyvin paisteille ja linnuille.
Mausta liha ja ruskista se maustejuuresten kanssa. Lisää neste ja hauduta uunissa kannen alla 160 asteessa (1 kg /n. 0,5 t). Kuori liemestä rasva pois ja soseuta liemi vihanneksineen, jotta saat valmiin kastikepohjan.
Helpoimmin saat rasvan pois, kun liemi on jäähtynyt ja ollut yön jääkaapissa, jolloin rasva on pinnassa kovana kiinteänä kerroksena.
Lihan voi puhdistuksen jälkeen marinoida. Hiero voi tai margariini ja mausteet fileen pintaan. Kypsennä uunissa. Laita file reunalliseen uuniastiaan. Kaada astian pohjalle tilkka vettä, jottei file kuivuisi ja uunissa pysyisi sopiva kosteus.
Liemestä saat lisäksi hyvän kastikkeen. huomaa, että uunin lämpötilat ja kypsennysajat ovat valmiiksi kuumaan uuniin, mutta myös oman uunin tarkkuus on hyvä muistaa.
Paistomittari on oiva apuväline. Pihvit on hyvä nuijia, jotta lihassyyt hajoaisivat ja tuote olisi mureampi. Poista fileistä mahdolliset kalvot, sillä paistaessa ne supistuvat ja puristavat lihasnesteet ulos.
Kypsennettyä kokonaista paistia tai filettä ei ole hyvä leikata heti, vaan sen kannattaa antaa levätä lämpimässä noin 5 minuuttia, jotta lihasnesteet eivät valuisi ulos.
Burgundin pata
Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot sekä sipuli ja porkkanalohkot. Lisää vehnäjauhot... ...
Lue lisää Burgundin pata
GULASSI
Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot ja hienonnettu sipuli.
Lisää neste ja mausteet. Hauduta kannen alla... ...
Lue lisää Gulassi
KARJALANPAISTI
Kypsennä hienonnettu sipuli voissa pehmeäksi. Laita haudutusastiaan kerroksittain lihaa ja sipulia sekä väliin mausteita. Lisää... ...
Lue lisää Karjalanpaisti
LAMPAANKYLJYKSET
Lampaankyljykset valmistetaan lampaan sisä tai ulkofileestä, jossa on luu jäljellä. Puhdista kyljykset ja poista kova rasva sekä kalvot.... ...
Lue lisää Lampaankyljykset
LAMPAANKYLJYKSET AURAJUUSTOLLA
Puhdista kyljykset ja poista kova rasva sekä kalvot. Nuiji kyljyksiä kevyesti kahden muovin välissä.
Jauhota kyljykset juuri ennen... ...
Lue lisää Lampaankyljykset aurajuustolla
LäSKISOOSSI
Kuutioi liha. Ruskista lihakuutiot ja hienonnettu sipuli. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kevyesti.
Lisää neste hyvin sekoittaen. Mausta... ...
Lue lisää Läskisoossi
Osso bucco
Osso bucco on toiselta nimeltään vasikanpotkaa italialaiseen tapaan.
Nuiji liha kahden muovin välissä. Vedä kovaan reunarasvaan viilto kolmeen... ...
Lue lisää Osso bucco
MERIMIESPIHVI
Leikkaa liha pieniksi pihveiksi ja nuiji ne ohuiksi kahden muovin välissä. Ruskista pihvit kevyesti. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat. Kypsennä... ...
Lue lisää Merimiespihvi
PIHVIPATA
Puhdista ja kuutioi liha. Ruskista liha ja hienonnettu sipuli ja laita ne uuniastiaan. Lisää mausteet, lohkotut tomaatit, viipaloidut herkkusienet ja punaviini.... ...
Lue lisää Pihvipata
Uuniporsas
Porsaanfileessä oleva rasva ja kalvo on pehmeää, joten niitä ei välttämättä tarvitse poistaa. Pintaan on hyvä tehdä... ...
Lue lisää Uuniporsas
TILLILIHA
Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria... ...
Lue lisää Tilliliha
PIPARJUURILIHA
Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria... ...
Lue lisää Piparjuuriliha
Paahtopaisti
Poista lihasta kalvot ja jaa paisti tarvittaessa kahteen osaan. Jos paisti on hyvin muodoton, sido se.
Sulata voi ja hiero se mausteiden kera lihan pintaan. Kaada... ...
Lue lisää Paahtopaisti
Linnapaisti
Poista lihasta kalvot ja kuivaa pinta. Ruskista padassa liha, luut ja liemijuurekset. Lisää mausteita ja lihalientä noin 1/3 paistin koosta. Hauduta kannen... ...
Lue lisää Linnapaisti
PATAPAISTI
Valmista kuten linnapaisti kohdassa 3.1.14.
P.S. Valmista keitinliemestä tumma kermakastike. Lisäkkeenä voit tarjota perunoita, makaronilaatikkoa ja... ...
Lue lisää Patapaisti
JOULUKINKKU
Jos kinkkua ei paisteta heti, se on hyvä ottaa pois suljetusta pussista ja laittaa astiassa kylmään. Valmiiksi suolatun kinkun voi kypsentää... ...
Lue lisää Joulukinkku
Joulukinkkua, Vanha, taattu resepti 1700-luvulta.
Kinkku hierotaan yllämainitulla seoksella, jonka peittämänä se saa olla 4 päivää;... ...
Lue lisää Joulukinkkua, resepti 1700-luvulta
VASIKANLIHAVIILLOKKI
Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on lisätty hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä... ...
Lue lisää Vasikanlihaviillokki
KEITETTY KIELI
Poista kielestä kovat rauhaset ja pese se hyvin kylmällä vedellä ja juuriharjalla. Laita kieli kattilaan, jossa on runsaasti kylmää... ...
Lue lisää Keitetty kieli
PALAPIHVIT
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha pienissä erissä. Ruskista myös hienonnettu sipuli ja kuutioitu porkkana. Lisää pataan mausteet ja... ...
Lue lisää Palapihvit
VASIKANLIHA MARENGO
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha pienissä erissä. Ruskista hienonnettu sipuli ja kuutioitu porkkana.
Lisää pataan mausteet,... ...
Lue lisää Vasikanliha marengo
LIHAHöYSTöT
Valmistustapa 1:
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha kevyesti. Laita lihakuutiot haudutusastiaan. Lisää mausteet ja vehnäjauhot. Anna... ...
Lue lisää Lihahöystöt
VASIKANLIHAHöYSTöT
Ks. perusvalmistus lihahöystöt. Vasikanlihahöystö valmistetaan usein valmistustapa kahden tai kolmen mukaan. Kastikkeita voi vaihdella... ...
Lue lisää Vasikanlihahöystöt
RAAVAANLIHAHöYSTöT
Ks. perusvalmistus 3.4.22 lihahöystöt. Raavaanlihahöystöissä liha on leikattu suuriksi paloiksi. Höystöt valmistetaan... ...
Lue lisää Raavaanlihahöystöt
PORSAANLIHAHöYSTöT
Ks. Perusvalmistus 3.4.22 lihahöystöt. Porsaanliha kypsyy nopeasti, joten porsaanlihahöystön voi valmistaa kaikilla valmistustavoilla.... ...
Lue lisää Porsaanlihahöystöt
LIHAKääRYLEET
Leikkaa paistista ohuita viipaleita (2-3 kpl/annos). Halutessasi voit nuijia lihan kevyesti kahden muovin välissä. Mausta suolalla ja... ...
Lue lisää Lihakääryleet
HAPANIMELäPORSAS
Lihaksi sopii lapa, kassler tai fileliha. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnettu sipuli. Lisää neste ja suikaloidut vihannekset. Mausta. Anna... ...
Lue lisää Hapanimeläporsas
Poronkäristys
Sulata poronkäristysliha. Suikaloi silava ja ruskista se padassa. Rasvan alkaessa erottua lisää joukkoon poronliha pieninä erinä .... ...
Lue lisää Poronkäristys
LAMMASKAALI
Lammaskaali on herkullinen ja ruokaisa pataruoka. Parhaimmillaan se on mehevästä syyskaalista valmistettuna.
Leikkaa lampaanliha kuutioiksi. Huuhdo, puhdista ja... ...
Lue lisää Lammaskaali
CHILI CON CARNE
Huuhtele pavut ja laita ne edellispäivänä turpoamaan kylmään veteen. Puhdista ja suikaloi liha. Ruskista lihasuikaleet ja hienonnetut sipulit.... ...
Lue lisää Chili con carne
VORSHMACK
Ruskista puhdistetut ja kuutioidut lihat ja paloitellut sipulit. Jauha liha, sipulit, silli ja anjovis.
Laita kaikki aineet pataan, lisää neste ja mausteet.... ...
Lue lisää Vorshmack
KAALIKääRYLEET
Keitä kaali kokonaisena isossa kattilassa välillä kääntäen. Nosta kaali kattilasta, kun sen päällimmäiset lehdet... ...
Lue lisää Kaalikääryleet
SIENIKääRYLEET
Valmista kuten kaalikääryleet, mutta käytä jauhelihan tilalla 300 g ryöpättyjä suola tai muita... ...
Lue lisää Sienikääryleet
Kassler
Hiero fileiden pintaan voi ja mausteet. Laita ne reunalliseen uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka vettä, jottei liha kuivuisi ja uunissa pysyisi sopiva kosteus. Paista... ...
Lue lisää Kassler
<< Intialainen uunikala | Burgundin pata >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja