Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Liharuokia | Liharuokia

Liharuokia

liharuoka

< >

Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.

LIHAN PAISTAMINEN JA PARILOINTI

Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sivele liha ruokaöljyllä ja pariloi. Padassa paistaminen ja hauduttaminen sopii hyvin paisteille ja linnuille.

Mausta liha ja ruskista se maustejuuresten kanssa. Lisää neste ja hauduta uunissa kannen alla 160 asteessa (1 kg /n. 1/2 t). Kuori liemestä rasva pois ja soseuta liemi vihanneksineen, jotta saat valmiin kastikepohjan.

Helpoimmin saat rasvan pois, kun liemi on jäähtynyt ja ollut yön jääkaapissa, jolloin rasva on pinnassa kovana kiinteänä kerroksena.

FILE TAI PAISTI

Lihan voi puhdistuksen jälkeen marinoida. Hiero voi tai margariini ja mausteet fileen pintaan. Kypsennä uunissa. Laita file reunalliseen uuniastiaan. Kaada astian pohjalle tilkka vettä, jottei file kuivuisi ja uunissa pysyisi sopiva kosteus.

Liemestä saat lisäksi hyvän kastikkeen. huomaa, että uunin lämpötilat ja kypsennysajat ovat valmiiksi kuumaan uuniin, mutta myös oman uunin tarkkuus on hyvä muistaa.

Paistomittari on oiva apuväline. Pihvit on hyvä nuijia, jotta lihassyyt hajoaisivat ja tuote olisi mureampi. Poista fileistä mahdolliset kalvot, sillä paistaessa ne supistuvat ja puristavat lihasnesteet ulos.

Kypsennettyä kokonaista paistia tai filettä ei ole hyvä leikata heti, vaan sen kannattaa antaa levätä lämpimässä noin 5 minuuttia, jotta lihasnesteet eivät valuisi ulos.


maito

Taikinoitu lampaanfile

TAIKINOITU LAMPAANFILE Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niit ... Lue lisää Taikinoitu lampaanfile

liharuoka

Lammaspata slaavilaisittain

LAMMASPATA SLAAVILAISITTAIN Kuutioi pesty ja puhdistettu paprika. Kuutioi sipuli. Ruskista padassa öljyllä kevyesti liha , sipuli ja paprikakuutiot. Mausta ja... ... Lue lisää Lammaspata slaavilaisittain

lammasruoka

Ambrosiuksen lammas

AMBROSIUKSEN LAMMAS Anna lihan marinoitua noin vuorokausi. Kuivaa paistin pinta ennen paistamista ja hiero siihen 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita lammas paistopussiin ja... ... Lue lisää Ambrosiuksen lammas

ruskea kastike

Marskin hapankaalipata

MARSKIN HAPANKAALIPATA Leikkaa tuore kaali suikaleiksi. Irrota siansivusta nahka; ihraa saa tulla mukaan. Pyyhkäise padan pohja voinokareella ja kuumenna pata. Laita siannahka... ... Lue lisää Marskin hapankaalipata

ruskea kastike

Häränhäntäpata

HäRäNHäNTäPATA Pyörittele pyyhityt lihanpalat vehnäjauhoissa. Kuutioi porkkanat ja sipulit. Ruskista padassa kevyesti pienissä erissä... ... Lue lisää Häränhäntäpata

maukas peruna

Kassleria viinissä

KASSLERIA VIINISSä Leikkaa kasslerista kahdeksan viipaletta ja nuiji ne ohuiksi kahden muovin välissä. Pyöräytä leikkeet ensin sekoitetussa kananmunassa... ... Lue lisää Kassleria viinissä

lammaspata

Lammaspata

Lammaspata Kuutioi liha ja ruskista kevyesti pieninä erinä padassa. Lisää suola, pippuri, paprikajauhe ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää... ... Lue lisää Lammaspata

maustaminen

Porsaanlapaa unkarilaisittain

PORSAANLAPAA UNKARILAISITTAIN Mausta paloiteltu liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lohko sipuli. Ruskista kevyesti liha ja sipulit padassa pienissä erissä.... ... Lue lisää Porsaanlapaa unkarilaisittain

melonia

Ranskalainen patapaisti

RANSKALAINEN PATAPAISTI Poista paistin pinnasta mahdolliset kalvot ja kovettunut rasva. Hiero paistin pintaan voisula, suola ja pippuri. Kuutioi sipulit ja porkkanat. Laita lihan... ... Lue lisää Ranskalainen patapaisti

lihaa ja perunaa

Rosvopaisti

ROSVOPAISTI Rosvopaisti on monille tuttu Veikko Huovisen kirjasta "Lampaansyöjät". Sitä voi valmistaa yhtä monella tavalla kuin on tekijöitäkin.... ... Lue lisää Rosvopaisti

grillattuja tomaatteja

Rosvopaisti kaupunkilaisittain

ROSVOPAISTI KAUPUNKILAISITTAIN Puhdista liha ja kypsennä se puolikypsäksi (ks. paahtopaisti 3.4.13). Viipaloi kypsä liha. valmista valkosipuliperunat (ks.... ... Lue lisää Rosvopaisti kaupunkilaisittain

Häränfile wellington

Häränfile wellington

Häränfile wellington Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niitä persiljan kanssa... ... Lue lisää Häränfile wellington


<< Rapujen keittäminen | Taikinoitu lampaanfile >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja