Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.
Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sivele liha ruokaöljyllä ja pariloi. Padassa paistaminen ja hauduttaminen sopii hyvin paisteille ja linnuille.
Mausta liha ja ruskista se maustejuuresten kanssa. Lisää neste ja hauduta uunissa kannen alla 160 asteessa (1 kg /n. 1/2 t). Kuori liemestä rasva pois ja soseuta liemi vihanneksineen, jotta saat valmiin kastikepohjan.
Helpoimmin saat rasvan pois, kun liemi on jäähtynyt ja ollut yön jääkaapissa, jolloin rasva on pinnassa kovana kiinteänä kerroksena.
Lihan voi puhdistuksen jälkeen marinoida. Hiero voi tai margariini ja mausteet fileen pintaan. Kypsennä uunissa. Laita file reunalliseen uuniastiaan. Kaada astian pohjalle tilkka vettä, jottei file kuivuisi ja uunissa pysyisi sopiva kosteus.
Liemestä saat lisäksi hyvän kastikkeen. huomaa, että uunin lämpötilat ja kypsennysajat ovat valmiiksi kuumaan uuniin, mutta myös oman uunin tarkkuus on hyvä muistaa.
Paistomittari on oiva apuväline. Pihvit on hyvä nuijia, jotta lihassyyt hajoaisivat ja tuote olisi mureampi. Poista fileistä mahdolliset kalvot, sillä paistaessa ne supistuvat ja puristavat lihasnesteet ulos.
Kypsennettyä kokonaista paistia tai filettä ei ole hyvä leikata heti, vaan sen kannattaa antaa levätä lämpimässä noin 5 minuuttia, jotta lihasnesteet eivät valuisi ulos.
VASIKANLIHASTA TEHTYJÄ LEIKKEITÄ
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ...
Lue lisää Vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä
Metsästäjänleike
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ...
Lue lisää Metsästäjänleike
OSKARINLEIKE
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ...
Lue lisää Oskarinleike
Wieninleike
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ...
Lue lisää Wieninleike
HOLSTEININLEIKE
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ...
Lue lisää Holsteininleike
Sveitsinleike
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji
leikkeet varovasti ohuiksi kahden muovin... ...
Lue lisää Sveitsinleike
Paistettu pihvi tai kyljys
Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä ja kyljykset kyljysrivistä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.
Nuiji leikkeet... ...
Lue lisää Paistettu pihvi tai kyljys
Välikyljys eli entrecote
Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ...
Lue lisää Välikyljys eli entrecote
VENÄLÄINEN SIPULIPIHVI
Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ...
Lue lisää Venäläinen sipulipihvi
Häränsisäfilepihvi eli chateaubriand
Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ...
Lue lisää Häränsisäfilepihvi eli chateaubriand
HÄRÄNSISÄFILEPIHVI ELI TOURNEDOS
Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ...
Lue lisää Häränsisäfilepihvi eli tournedos
HÄRÄNSISÄFILEPIHVI UNKARILAISEEN TAPAAN
Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ...
Lue lisää Häränsisäfilepihvi unkarilaiseen tapaan
PIPARJUURITÄYTTEINEN HÄRÄNSISÄFILEPIHVI
Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ...
Lue lisää Piparjuuritäytteinen häränsisäfilepihvi
PORSAANKYLJYKSET RAKUUNAKASTIKKEELLA
Nuiji kyljykset ohuiksi kahden muovin välissä. Mausta ja pyöräytä jauhoissa. Paista kyljykset ja laita ne
uunivuokaan. ... ...
Lue lisää Porsaankyljykset rakuunakastikkeella
LAMPAANPAISTI
Poista paistin pinnalta mahdolliset kalvot ja kova rasva. Sulata voi ja lisää siihen puristetut
valkosipulinkynnet. Voitele paisti seoksella. Hiero paistin... ...
Lue lisää Lampaanpaisti
PORONSELYKSET
Nuiji selykset kevyesti kahden muovin välissä. Mausta ja pyöräytä vehnäjauhoissa. Paista nopeasti voissa
kummaltakin puolelta. Tarjoa... ...
Lue lisää Poronselykset
KINKKUA VALKOVIINISSÄ
Nosta rullatut kinkkuviipaleet uunivuokaan ja kaada päälle kolmannes valkoviinistä. Hauduta kannen alla 200
asteessa 15 minuuttia.... ...
Lue lisää Kinkkua valkoviinissä
LEIVITETTY ELI PANEROITU LEIKE
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji
leikkeet ohuiksi kahden... ...
Lue lisää Leivitetty eli paneroitu leike
<< Tandoori Fish | Vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja