Sijainti: Etusivu | Ystävien | Liharuokia | Liharuokia

Liharuokia

liharuoka

< >

Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.

LIHAN PAISTAMINEN JA PARILOINTI

Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sivele liha ruokaöljyllä ja pariloi. Padassa paistaminen ja hauduttaminen sopii hyvin paisteille ja linnuille.

Mausta liha ja ruskista se maustejuuresten kanssa. Lisää neste ja hauduta uunissa kannen alla 160 asteessa (1 kg /n. 1/2 t). Kuori liemestä rasva pois ja soseuta liemi vihanneksineen, jotta saat valmiin kastikepohjan.

Helpoimmin saat rasvan pois, kun liemi on jäähtynyt ja ollut yön jääkaapissa, jolloin rasva on pinnassa kovana kiinteänä kerroksena.

FILE TAI PAISTI

Lihan voi puhdistuksen jälkeen marinoida. Hiero voi tai margariini ja mausteet fileen pintaan. Kypsennä uunissa. Laita file reunalliseen uuniastiaan. Kaada astian pohjalle tilkka vettä, jottei file kuivuisi ja uunissa pysyisi sopiva kosteus.

Liemestä saat lisäksi hyvän kastikkeen. huomaa, että uunin lämpötilat ja kypsennysajat ovat valmiiksi kuumaan uuniin, mutta myös oman uunin tarkkuus on hyvä muistaa.

Paistomittari on oiva apuväline. Pihvit on hyvä nuijia, jotta lihassyyt hajoaisivat ja tuote olisi mureampi. Poista fileistä mahdolliset kalvot, sillä paistaessa ne supistuvat ja puristavat lihasnesteet ulos.

Kypsennettyä kokonaista paistia tai filettä ei ole hyvä leikata heti, vaan sen kannattaa antaa levätä lämpimässä noin 5 minuuttia, jotta lihasnesteet eivät valuisi ulos.


Paneroitu leike

Vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä

VASIKANLIHASTA TEHTYJÄ LEIKKEITÄ Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ... Lue lisää Vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä

herkkusienikastike

Metsästäjänleike

Metsästäjänleike Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ... Lue lisää Metsästäjänleike

lohta

Oskarinleike

OSKARINLEIKE Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ... Lue lisää Oskarinleike

Leike

Wieninleike

Wieninleike Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ... Lue lisää Wieninleike

lorraine

Holsteininleike

HOLSTEININLEIKE Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kirist ... Lue lisää Holsteininleike

lusikka

Sveitsinleike

Sveitsinleike Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet varovasti ohuiksi kahden muovin... ... Lue lisää Sveitsinleike

Grillarut kyljykset

Paistettu pihvi tai kyljys

Paistettu pihvi tai kyljys Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä ja kyljykset kyljysrivistä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet... ... Lue lisää Paistettu pihvi tai kyljys

barnaise ruokaohje

Välikyljys eli entrecote

Välikyljys eli entrecote Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Välikyljys eli entrecote

sipuli

Sipulipihvi

Sipulipihvi Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Sipulipihvi

maito

Venäläinen sipulipihvi

VENÄLÄINEN SIPULIPIHVI Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Venäläinen sipulipihvi

Chatobrian eli härän sisäfilepihvi

Häränsisäfilepihvi eli chateaubriand

Häränsisäfilepihvi eli chateaubriand Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Häränsisäfilepihvi eli chateaubriand

voin sulatus resepti

Häränsisäfilepihvi eli tournedos

HÄRÄNSISÄFILEPIHVI ELI TOURNEDOS Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Häränsisäfilepihvi eli tournedos

mandariini

Häränsisäfilepihvi unkarilaiseen tapaan

HÄRÄNSISÄFILEPIHVI UNKARILAISEEN TAPAAN Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Häränsisäfilepihvi unkarilaiseen tapaan

mustard, sinappi

Piparjuuritäytteinen häränsisäfilepihvi

PIPARJUURITÄYTTEINEN HÄRÄNSISÄFILEPIHVI Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Piparjuuritäytteinen häränsisäfilepihvi

maukas peruna

Pippuripihvi

PIPPURIPIHVI Leikkaa poikkisyin pihvit fileest ... Lue lisää Pippuripihvi

porsaankyljys

Porsaankyljykset rakuunakastikkeella

PORSAANKYLJYKSET RAKUUNAKASTIKKEELLA Nuiji kyljykset ohuiksi kahden muovin välissä. Mausta ja pyöräytä jauhoissa. Paista kyljykset ja laita ne uunivuokaan. ... ... Lue lisää Porsaankyljykset rakuunakastikkeella

maustaminen

Lampaanpaisti

LAMPAANPAISTI Poista paistin pinnalta mahdolliset kalvot ja kova rasva. Sulata voi ja lisää siihen puristetut valkosipulinkynnet. Voitele paisti seoksella. Hiero paistin... ... Lue lisää Lampaanpaisti

melonia

Poronselykset

PORONSELYKSET Nuiji selykset kevyesti kahden muovin välissä. Mausta ja pyöräytä vehnäjauhoissa. Paista nopeasti voissa kummaltakin puolelta. Tarjoa... ... Lue lisää Poronselykset

melooni

Kinkkua valkoviinissä

KINKKUA VALKOVIINISSÄ Nosta rullatut kinkkuviipaleet uunivuokaan ja kaada päälle kolmannes valkoviinistä. Hauduta kannen alla 200 asteessa 15 minuuttia.... ... Lue lisää Kinkkua valkoviinissä

Paneroitu leike

Leivitetty eli paneroitu leike

LEIVITETTY ELI PANEROITU LEIKE Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet ohuiksi kahden... ... Lue lisää Leivitetty eli paneroitu leike


<< Tandoori Fish | Vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja