Sijainti: Etusivu | Sormet sopassa | Lämpimät kastikkeet | Lämpimät kastikkeet

Lämpimät kastikkeet

kastike

< >

Lämpimän kastikkeen pohja on hyvin valmistettu liemi tai kokoonkeitetty tiiviste. Kastikkeen tulee aina sopia koko annoksen harmoniaan. Nykyään kastikkeet ovat myös selvästi ohuempia kuin perinteisesti on totuttu ja useissa tapauksissa kastiketta käytetään runsaasti. (Ruokaa Eero Mäkelän tapaan)

Saostustavat:

1. Rasvasuurus

Kastikelitraa kohden käytetään 2-3 rkl rasvaa ja 2-3 rkl vehnäjauhoja. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki miedolla lämmöllä.

Lisää 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen.

Hauduta kastike kypsäksi (noin 10 minuuttia) välillä sekoittaen. Mausta.

2. Nestesuurus (käy myös mikroaaltouunissa)

Kiehauta neste. Laita jauhot kulhoon: 2-3 rkl vehnäjauhoja tai 2 rkl maissijauhoja. Kaada päälle tilkka kylmää vettä ja sekoita. Kaada seos siivilän läpi tasaisesti sekoittaen kiehuvaan nesteeseen ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta.


Lusikallinen kastiketta

Valkoinen peruskastike

VALKOINEN PERUSKASTIKE Kiehauta maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen... ... Lue lisää Valkoinen peruskastike

hedelma

Kuorrutuskastike eli juustokastike

KUORRUTUSKASTIKE ELI JUUSTOKASTIKE Ripottele kypsään kuumaan valkokastikkeeseen juustoraaste samalla tasaisesti sekoittaen. Jäähdytä hetki ja lisää... ... Lue lisää Kuorrutuskastike eli juustokastike

Sipulin hienontaminen

Sipulikastike

SIPULIKASTIKE Kiehauta maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja lisää sulatettuun rasvaan kuorittu ja hienoksi hakattu sipuli ja hauduta hetken. Lisää joukkoon... ... Lue lisää Sipulikastike

Lusikallinen kastiketta

Vaalea peruskastike

VAALEA PERUSKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ... Lue lisää Vaalea peruskastike

hedelmia

Tillikastike

TILLIKASTIKE eikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ... Lue lisää Tillikastike

hedelmia

Piparjuurikastike

PIPARJUURIKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ... Lue lisää Piparjuurikastike

hedelmia

Kapriskastike

KAPRISKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ... Lue lisää Kapriskastike

Sipulin hauduttaminen

Sinappikastike

SINAPPIKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ... Lue lisää Sinappikastike

herkku

Valkoviinikastike

VALKOVIINIKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ... Lue lisää Valkoviinikastike

hunajabroileri

Rapu- äyriäiskastike

RAPU- ÄYRIäISKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää... ... Lue lisää Rapu- äyriäiskastike

crrykastikkeessa ruokaohje

Currykastike

CURRYKASTIKE Kuori ja hienonna sipuli ja omena sekä poista omenasta siemenkota. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli, omena ja curry. Kypsennä hetki ja... ... Lue lisää Currykastike

jalkiruoka

Paprikakastike

PAPRIKAKASTIKE Kuori sipuli ja paprika sekä poista paprikasta siemenkota ja leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli ja paprika.... ... Lue lisää Paprikakastike

Tomaatti

Tomaattikastike

TOMAATTIKASTIKE Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli, valkosipulinkynsi, timjami ja rosmariini. Kypsennä hetki ja lisää... ... Lue lisää Tomaattikastike

herkkusienikastike

Herkkusienikastike

Herkkusienikastike Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.... ... Lue lisää Herkkusienikastike

jalkiruoka

Viherpippurikastike

VIHERPIPPURIKASTIKE Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi. Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ... Lue lisää Viherpippurikastike

Kastikkeessa

Ruskea kastike

Ruskea kastike Ruskista vehnäjauhot voissa. Anna paahtua, mutta varo pohjaan palamista. Jäähdytä rasva jauhoseosta hetki ja lisää 2/3 nesteestä... ... Lue lisää Ruskea kastike

Ruskea kastike

Ruskea kastike robert

RUSKEA KASTIKE ROBERT Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.... ... Lue lisää Ruskea kastike robert

Ruskea kastike

Ruskea kastike pikantti

RUSKEA KASTIKE PIKANTTI Ruskista hienonnettu sipuli ja vehnäjauhot voissa. Lisää neste mielellään kuumana ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Hauduta kastike... ... Lue lisää Ruskea kastike pikantti

pippurikastike

Pippurikastike

PIPPURIKASTIKE Valmista kuten ruskea kastike pikantti (ks. 1.13.18), mutta käytä etikka tai maustekurkkujen tilalla erilaisia rouhittuja pippureita. P.S. Sopii... ... Lue lisää Pippurikastike

Punaviinikastikkeessa

Punaviinikastike

Punaviinikastike Hauduta sipuli rasvassa. Lisää vehnäjauhot sekä lämmin neste ja anna suurustua. Lisää punaviini ja muut mausteet. Väriä... ... Lue lisää Punaviinikastike

jalkiruoka

Mikrossa kypsennettävä kastike

MIKROSSA KYPSENNETTäVä KASTIKE Paloittele sipuli. Kypsennä sipuli ja voi mikrossa (noin 2 minuuttia) välillä sekoittaen. Lisää neste ja... ... Lue lisää Mikrossa kypsennettävä kastike

kahvipannu

Sipulinen spaghettikastike

SIPULINEN SPAGHETTIKASTIKE Hienonna sipulit. Pese paprika ja poista siemenkota sekä kuutioi. Kiehauta hienonnetut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Kaada... ... Lue lisää Sipulinen spaghettikastike

Kastikepohjan keittäminen kasaan

Kastikepohja

Kastikepohja. Lihan ym. uunissa kypsentämisestä jäävästä liemestä saa hyvän makupohjan, joka kannattaa jäähdyttää ja laittaa... ... Lue lisää Kastikepohja


<< Colman';s-sinappi | Valkoinen peruskastike >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja