Lämpimän kastikkeen pohja on hyvin valmistettu liemi tai kokoonkeitetty tiiviste. Kastikkeen tulee aina sopia koko annoksen harmoniaan. Nykyään kastikkeet ovat myös selvästi ohuempia kuin perinteisesti on totuttu ja useissa tapauksissa kastiketta käytetään runsaasti. (Ruokaa Eero Mäkelän tapaan)
Kastikelitraa kohden käytetään 2-3 rkl rasvaa ja 2-3 rkl vehnäjauhoja. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki miedolla lämmöllä.
Lisää 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen.
Hauduta kastike kypsäksi (noin 10 minuuttia) välillä sekoittaen. Mausta.
Kiehauta neste. Laita jauhot kulhoon: 2-3 rkl vehnäjauhoja tai 2 rkl maissijauhoja. Kaada päälle tilkka kylmää vettä ja sekoita. Kaada seos siivilän läpi tasaisesti sekoittaen kiehuvaan nesteeseen ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta.
VALKOINEN PERUSKASTIKE
Kiehauta maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen... ...
Lue lisää Valkoinen peruskastike
KUORRUTUSKASTIKE ELI JUUSTOKASTIKE
Ripottele kypsään kuumaan valkokastikkeeseen juustoraaste samalla tasaisesti sekoittaen. Jäähdytä hetki ja lisää... ...
Lue lisää Kuorrutuskastike eli juustokastike
SIPULIKASTIKE
Kiehauta maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja lisää sulatettuun rasvaan kuorittu ja hienoksi hakattu sipuli ja hauduta hetken. Lisää joukkoon... ...
Lue lisää Sipulikastike
VAALEA PERUSKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää Vaalea peruskastike
TILLIKASTIKE
eikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ...
Lue lisää Tillikastike
PIPARJUURIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää Piparjuurikastike
KAPRISKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ...
Lue lisää Kapriskastike
SINAPPIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ...
Lue lisää Sinappikastike
VALKOVIINIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää Valkoviinikastike
RAPU- ÄYRIäISKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää... ...
Lue lisää Rapu- äyriäiskastike
CURRYKASTIKE
Kuori ja hienonna sipuli ja omena sekä poista omenasta siemenkota. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli, omena ja curry. Kypsennä hetki ja... ...
Lue lisää Currykastike
PAPRIKAKASTIKE
Kuori sipuli ja paprika sekä poista paprikasta siemenkota ja leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli ja paprika.... ...
Lue lisää Paprikakastike
TOMAATTIKASTIKE
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli, valkosipulinkynsi, timjami ja rosmariini. Kypsennä hetki ja lisää... ...
Lue lisää Tomaattikastike
Herkkusienikastike
Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.... ...
Lue lisää Herkkusienikastike
VIHERPIPPURIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää Viherpippurikastike
Ruskea kastike
Ruskista vehnäjauhot voissa. Anna paahtua, mutta varo pohjaan palamista. Jäähdytä rasva jauhoseosta hetki ja lisää 2/3 nesteestä... ...
Lue lisää Ruskea kastike
RUSKEA KASTIKE ROBERT
Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.... ...
Lue lisää Ruskea kastike robert
RUSKEA KASTIKE PIKANTTI
Ruskista hienonnettu sipuli ja vehnäjauhot voissa. Lisää neste mielellään kuumana ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Hauduta kastike... ...
Lue lisää Ruskea kastike pikantti
PIPPURIKASTIKE
Valmista kuten ruskea kastike pikantti (ks. 1.13.18), mutta käytä etikka tai maustekurkkujen tilalla erilaisia rouhittuja pippureita.
P.S. Sopii... ...
Lue lisää Pippurikastike
Punaviinikastike
Hauduta sipuli rasvassa. Lisää vehnäjauhot sekä lämmin neste ja anna suurustua. Lisää punaviini ja muut mausteet. Väriä... ...
Lue lisää Punaviinikastike
MIKROSSA KYPSENNETTäVä KASTIKE
Paloittele sipuli. Kypsennä sipuli ja voi mikrossa (noin 2 minuuttia) välillä sekoittaen. Lisää neste ja... ...
Lue lisää Mikrossa kypsennettävä kastike
SIPULINEN SPAGHETTIKASTIKE
Hienonna sipulit. Pese paprika ja poista siemenkota sekä kuutioi. Kiehauta hienonnetut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Kaada... ...
Lue lisää Sipulinen spaghettikastike
Kastikepohja. Lihan ym. uunissa kypsentämisestä jäävästä liemestä saa hyvän makupohjan, joka kannattaa jäähdyttää ja laittaa... ...
Lue lisää Kastikepohja
<< Colman';s-sinappi | Valkoinen peruskastike >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja