Lämpimät keitot voidaan jakaa kirkkaisiin liemiin, sosekeittoihin ja suurustettuihin keittoihin.
Sosekeitoissa keitto sakeutetaan soseuttamalla kypsät vihannekset, kun taas suurustetuissa keitoissa keitto suurustetaan esimerkiksi vehnäjauhoilla ja nimetään makua antavien aineiden mukaan. Kolmanneksi ryhmäksi jäävät muut keitot, joihin luetaan mm. eri maiden kansalliset keitot.
PERUNA-SIPULISOSEKEITTO
Sulata voi kattilassa ja lisää paloitellut kasvikset. Hauduta noin 5 minuuttia ja lisää mausteet sekä kuuma liemi. Keitä... ...
Lue lisää Peruna-sipulisosekeitto
SELLERISOSEKEITTO
Sulata voi kattilassa ja lisää paloitellut kasvikset. Hauduta noin 5 minuuttia ja lisää mausteet sekä kuuma liemi. Keitä kasvikset... ...
Lue lisää Sellerisosekeitto
PORKKANASOSEKEITTO
Sulata voi kattilassa ja lisää porkkana, sipuli ja palsternakka paloiteltuna. Hauduta hetki ja lisää mausteet sekä kuuma liemi. Keitä... ...
Lue lisää Porkkanasosekeitto
SUURUSTETUT KEITOT
Paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi ja hauduta voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla... ...
Lue lisää Suurustetut keitot
KUKKAKAALIKEITTO
Poista kukkakaalista huonot kohdat ja pilko se pieniksi paloiksi. Käytä keskusranka keittopohjaan paloiteltuna. Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne... ...
Lue lisää Kukkakaalikeitto
PURJOKEITTO
Paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi ja hauduta ne voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla... ...
Lue lisää Purjokeitto
PARSAKEITTO
Kuutioi juurekset ja hauduta ne voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta keittoa... ...
Lue lisää Parsakeitto
Tomaattikeitto
Kuutioi juurekset ja hauduta ne voissa. Lisää tomaattisose ja jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen.... ...
Lue lisää Tomaattikeitto
JUUSTOKEITTO
Kuutioi ja hauduta juurekset voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta keittoa noin... ...
Lue lisää Juustokeitto
HERKKUSIENIKEITTO
Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, kasta ne veteen ja ripottele päälle vehnäjauhoja. Sekoita ja pese vehnäjauhojen mukana kaikki... ...
Lue lisää Herkkusienikeitto
PINAATTIKEITTO
Puhdista tuore pinaatti ja poista karkeimmat ruodit. Huuhdo lehdet huolellisesti kylmällä vedellä. Kiehauta suuressa vesimäärässä... ...
Lue lisää Pinaattikeitto
KALAKEITTO
Kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipulit. Hauduta hienonnetut sipulit ja perunat voissa. Lisää kalaliemi ja mausteet. Keitä noin 15 minuuttia (perunat... ...
Lue lisää Kalakeitto
JAUHELIHAKEITTO
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää neste ja pestyt, kuoritut ja kuutioidut vihannekset. Mausta ja kypsennä, kunnes perunat ja vihannekset... ...
Lue lisää Jauhelihakeitto
KESäKEITTO
Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Pese ja pilko kukkakaali. Sulata voi kattilassa ja hauduta hienonnettu pinaatti. Lisää neste ja keitä... ...
Lue lisää Kesäkeitto
KAALIKEITTO
Paloittele lampaan liha kylmään veteen, johon on lisätty vähän karkeaa suolaa. Kuori kiehuessa pinnalle nouseva paksu verivaahto pois.... ...
Lue lisää Kaalikeitto
Minestronekeitto
Minestronekeiton valmistustavat vaihtelevat. Pese ja kuori sipuli, porkkana ja peruna. Poista kaalista huonot lehdet ja pese se sekä puolitettu purjo. Laita... ...
Lue lisää Minestronekeitto
SILEä-PUNAJUURIKEITTO
Raasta pestyt ja kuoritut punajuuret. Säästä raasteesta 1 dl. Raasta porkkana ja selleri sekä hienonna kaali ja sipuli. Sulata voi ja... ...
Lue lisää Sileä-punajuurikeitto
UNKARILAINEN JAUHELIHAKEITTO
Halkaise paprikat poikittain. Poista kannat ja siemenet ja suikaloi. Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja lisää paprikat sekä... ...
Lue lisää Unkarilainen jauhelihakeitto
KUUMA VALKOSIPULIKEITTO
Kuori ja paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi. Purista valkosipulinkynnet. Hauduta vihanneksia ja valkosipulinkynsiä voissa pari minuuttia.... ...
Lue lisää Kuuma valkosipulikeitto
YRTTIKEITTO
Suikaloi pestyt porkkanat ja purjot. Hauduta niitä 15 minuuttia yrteillä maustetussa kasvisliemessä.
Siivilöi vihannekset erilleen ja sekoita... ...
Lue lisää Yrttikeitto
Lihakeitto
Laita liha kattilaan, jossa on kylmää vettä. Laita kattila hellalle ja kuori kiehuessa syntyvä verivaahto pois. Lisää joukkoon suola,... ...
Lue lisää Lihakeitto
<< Kylmä kasviskeitto | Peruna-sipulisosekeitto >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja