Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.
Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri kalalajien rasvapitoisuudet ovat erilaiset. Kalan rasvapitoisuus vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen.
Kaloista rasvaisia ovat esim. silli, lohi ja ankerias,
keskirasvaisia silakka, lahna, siika ja muikku sekä
Vähärasvaisia kuha, hauki, made ja ahven.
Kalaa ei kannata liottaa vedessä, vaan nopea huuhtelu kylmällä vedellä riittää.
Kala kypsyy nopeasti miedollakin lämmöllä, sillä sen valkuainen kypsyy alle 100 asteessa.
HAUKEA HOMBURGIN TAPAAN
Ripottele haukifilepalojen päälle suolaa ja pippuria. Anna palojen maustua kylmässä 20 minuuttia. Lisää sulatettuun voihin... ...
Lue lisää Haukea homburgin tapaan
KUORRUTETTU KALA
Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää Kuorrutettu kala
KALAMUREKE
Kalamurekkeeseen voi käyttää tarkoituksen mukaan erilaisia kalalaatuja. Pääruokana kastikkeen kera tarjottavaan kannattaa käyttää... ...
Lue lisää Kalamureke
SILAKKALAATIKKO
Liota suolasilakoita vedessä muutama tunti. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipulit. Paloittele silakat ja liha. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain... ...
Lue lisää Silakkalaatikko
KALAKUKKO
Poista kaloista pää ja suolisto. Huuhtele kalat ja kuivaa ne nopeasti. Jos käytät ahvenia tai muita kaloja, joissa on isot suomut, on kalat suomustettava... ...
Lue lisää Kalakukko
INTIALAISET KALA KAALIKääRYLEET
Valmista kuten kaalikääryleet, mutta jätä siirappi pois ja käytä jauhelihan tilalla raakajauhettua tai... ...
Lue lisää Intialaiset kala-kaalikääryleet
INTIALAINEN UUNIKALA
Kiehauta kalaliemi. Lisää liemeen riisi, suola ja curry. Keitä riisiä kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi... ...
Lue lisää Intialainen uunikala
<< Simpukkakeitto | Haukea homburgin tapaan >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja