Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.
Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri kalalajien rasvapitoisuudet ovat erilaiset. Kalan rasvapitoisuus vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen.
Kaloista rasvaisia ovat esim. silli, lohi ja ankerias,
keskirasvaisia silakka, lahna, siika ja muikku sekä
Vähärasvaisia kuha, hauki, made ja ahven.
Kalaa ei kannata liottaa vedessä, vaan nopea huuhtelu kylmällä vedellä riittää.
Kala kypsyy nopeasti miedollakin lämmöllä, sillä sen valkuainen kypsyy alle 100 asteessa.
Marinoitua siikaa grilliin tai uuniin
Sekoita marinadiainekset. Laita siikafileet nahkapuoli ylöspäin marinaadiin jääkaappiin 1-2 tunniksi. Ota fileet... ...
Lue lisää Marinoitua siikaa grilliin tai uuniin
RUUSUISEN EMÄNNÄN KATKARAPUPATA
Kuumenna öljy ja viipaloi pataan valkosipulinkynnet. Lisää currya ja paprikaa. Pese, halkaise ja suikaloi
purjo.... ...
Lue lisää Ruusuisen emännän katkarapupata
KATKARAPUKASARI
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja kypsennä sipulisilppu pehmeäksi. Lisää mausteet ja
kiehauta. Lisää... ...
Lue lisää Katkarapukasari
LOHTA WHISKY KASTIKKEELLA
Kuutioi lohifileet ja tomaatit. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kypsennä sipuli pehmeäksi. Lisää
lohet, tomaatit ja... ...
Lue lisää Lohta whisky kastikkeella
SIMPUKOITA MERIMIEHEN TAPAAN
Pese harjan kanssa simpukoista huolellisesti kaikki hiekka pois. Tarkista, että simpukat ovat
sulkeutuneita. Hienonna sipuli ja persilja. Laita... ...
Lue lisää Simpukoita merimiehen tapaan
KUORRUTETUT SINISIMPUKAT
Lisää lämpimään kastikkeeseen keltuainen. Hienonna pinaatti ja hieman sipulia ja hauduta ne voissa. Mausta
suolalla ja pippurilla.... ...
Lue lisää Kuorrutetut sinisimpukat
LOHIPIIRAKKA
Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Hienonna keitetyt kananmunat ja sekoita niiden joukkoon tilli ja voisula.
Kauli taikina... ...
Lue lisää Lohipiirakka
RAPUJEN KEITTO
Keitä liemi ja anna sen hautua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Laita pestyt elävät ravut kiehuvaan veteen. Neste ei saa lakata kiehumasta, joten... ...
Lue lisää Rapujen keitto
Lohi-purjopiirakka
Leikkaa lohet ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.
Lisää lohiviipaleet purjo-sipuliseokseen ja anna kypsyä hetki.... ...
Lue lisää Lohi-purjopiirakka
Tandoori Fish
Sekoita inkivääri, valkosipuli, etikka, suola, korianteri, kumina, mustapippuri ja öljy tehosekoittimessa tahnaksi. Leikkaa kala isoiksi paloiksi. Marinoi... ...
Lue lisää Tandoori Fish
<< Länsirannikon salaatti | Marinoitua siikaa grilliin tai uuniin >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja