Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.
Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri kalalajien rasvapitoisuudet ovat erilaiset. Kalan rasvapitoisuus vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen.
Kaloista rasvaisia ovat esim. silli, lohi ja ankerias,
keskirasvaisia silakka, lahna, siika ja muikku sekä
Vähärasvaisia kuha, hauki, made ja ahven.
Kalaa ei kannata liottaa vedessä, vaan nopea huuhtelu kylmällä vedellä riittää.
Kala kypsyy nopeasti miedollakin lämmöllä, sillä sen valkuainen kypsyy alle 100 asteessa.
KIRJOLOHILAATIKKO
Pese, kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi kirjolohi ja pestyt purjot. Voitele uunivuoka ja asettele siihen
kerroksittain perunoita, purjoa ja kirjolohta.... ...
Lue lisää Kirjolohilaatikko
KERMASILAKAT
Laita silakkafileet voideltuun uunivuokaan. Ripottele mausteet fileiden väliin. Kaada kerma kalojen päälle.
Paista 180 asteessa noin puoli tuntia. ...
Lue lisää Kermasilakat
NOPEA KALALAATIKKO
Sekoita ainekset ja paista voidellussa uunivuoassa 180 asteessa puoli tuntia. ...
Lue lisää Nopea kalalaatikko
SILAKKAPIHVIT PAAVON TAPAAN
Riko kananmuna ja sekoita kevyesti. Kastele silakkafileet kananmunassa ja pyörittele sen jälkeen
korppujauho mausteseoksessa. Paista... ...
Lue lisää Silakkapihvit paavon tapaan
Silakkapihvit
Valmista täyte hienontamalla kananmunat ja sekoittamalla ne muihin aineisiin. Levitä siivilällä työlaudalle ohut kerros ruisjauhoja. Laita... ...
Lue lisää Silakkapihvit
SIIKAPIHVIT
Jauha siika hienoksi yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita kala, kerma, kananmuna ja mausteet
keskenään. Paista paistinpannussa pihveiksi voita tai... ...
Lue lisää Siikapihvit
Paistettu kala
Sekoita mausteet vehnä ja korppujauhoihin. Pyörittele kalafileet vehnäjauhoissa ja kastele sen jälkeen
kevyesti sekoitetussa kananmunassa.... ...
Lue lisää Paistettu kala
Keitetty kala
Keitä vettä ja muita aineksia 10-15 minuuttia. Lisää tuoretta tilliä. Laita perattu (poistettu sisälmykset ja kidukset) kokonainen... ...
Lue lisää Keitetty kala
KIRJOLOHTA SUOLAPEDILLÄ
Kaada suola uunipellin pohjalle. Aseta file suolan päälle nahkapuoli alaspäin. Paista 200 asteessa noin 25
minuuttia. ...
Lue lisää Kirjolohta suolapedillä
SILAKKA-AURINKO
Poista silakoista pää ja sisälmykset. Huuhtele ne nopeasti ja valuta hyvin. Kaada kupin pohjalle runsaasti sitruunapippuria ja kohtuullisesti suolaa.... ...
Lue lisää Silakka-aurinko
<< Balkanrisotto | Kirjolohilaatikko >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja