Sijainti: Etusivu | Helppoa ja hyvää | Kalaruokia | Kalaruokia

Kalaruokia

kalasalaatti

< >

Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.

Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri kalalajien rasvapitoisuudet ovat erilaiset. Kalan rasvapitoisuus vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen.

Kaloista rasvaisia ovat esim. silli, lohi ja ankerias,
keskirasvaisia silakka, lahna, siika ja muikku sekä
Vähärasvaisia kuha, hauki, made ja ahven.

Kalaa ei kannata liottaa vedessä, vaan nopea huuhtelu kylmällä vedellä riittää.

Kala kypsyy nopeasti miedollakin lämmöllä, sillä sen valkuainen kypsyy alle 100 asteessa.


pastan leikkaus

Kirjolohilaatikko

KIRJOLOHILAATIKKO Pese, kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi kirjolohi ja pestyt purjot. Voitele uunivuoka ja asettele siihen kerroksittain perunoita, purjoa ja kirjolohta.... ... Lue lisää Kirjolohilaatikko

pasta

Kermasilakat

KERMASILAKAT Laita silakkafileet voideltuun uunivuokaan. Ripottele mausteet fileiden väliin. Kaada kerma kalojen päälle. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia. ... Lue lisää Kermasilakat

aprikoosi

Nopea kalalaatikko

NOPEA KALALAATIKKO Sekoita ainekset ja paista voidellussa uunivuoassa 180 asteessa puoli tuntia. ... Lue lisää Nopea kalalaatikko

Silakkapihvit

Silakkapihvit paavon tapaan

SILAKKAPIHVIT PAAVON TAPAAN Riko kananmuna ja sekoita kevyesti. Kastele silakkafileet kananmunassa ja pyörittele sen jälkeen korppujauho mausteseoksessa. Paista... ... Lue lisää Silakkapihvit paavon tapaan

silakkapihvit

Silakkapihvit

Silakkapihvit Valmista täyte hienontamalla kananmunat ja sekoittamalla ne muihin aineisiin. Levitä siivilällä työlaudalle ohut kerros ruisjauhoja. Laita... ... Lue lisää Silakkapihvit

avocado

Siikapihvit

SIIKAPIHVIT Jauha siika hienoksi yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita kala, kerma, kananmuna ja mausteet keskenään. Paista paistinpannussa pihveiksi voita tai... ... Lue lisää Siikapihvit

Lohta leikattuna peruhesleikkauksella

Paistettu kala

Paistettu kala Sekoita mausteet vehnä ja korppujauhoihin. Pyörittele kalafileet vehnäjauhoissa ja kastele sen jälkeen kevyesti sekoitetussa kananmunassa.... ... Lue lisää Paistettu kala

lohta

Keitetty kala

Keitetty kala Keitä vettä ja muita aineksia 10-15 minuuttia. Lisää tuoretta tilliä. Laita perattu (poistettu sisälmykset ja kidukset) kokonainen... ... Lue lisää Keitetty kala

Lohi

Kirjolohta suolapedillä

KIRJOLOHTA SUOLAPEDILLÄ Kaada suola uunipellin pohjalle. Aseta file suolan päälle nahkapuoli alaspäin. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. ... Lue lisää Kirjolohta suolapedillä

avocado

Silakka-aurinko

SILAKKA-AURINKO Poista silakoista pää ja sisälmykset. Huuhtele ne nopeasti ja valuta hyvin. Kaada kupin pohjalle runsaasti sitruunapippuria ja kohtuullisesti suolaa.... ... Lue lisää Silakka-aurinko


<< Balkanrisotto | Kirjolohilaatikko >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja