Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Kalaruokia | Kalaruokia

Kalaruokia

kala

< >

Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.

Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri kalalajien rasvapitoisuudet ovat erilaiset. Kalan rasvapitoisuus vaikuttaa sen käyttötarkoitukseen.

Kaloista rasvaisia ovat esim. silli, lohi ja ankerias,
keskirasvaisia silakka, lahna, siika ja muikku sekä
Vähärasvaisia kuha, hauki, made ja ahven.

Kalaa ei kannata liottaa vedessä, vaan nopea huuhtelu kylmällä vedellä riittää.

Kala kypsyy nopeasti miedollakin lämmöllä, sillä sen valkuainen kypsyy alle 100 asteessa.


lisaa joukkoon

Kuhaa ranskalaiseen tapaan

KUHAA RANSKALAISEEN TAPAAN Alkuperäinen ranskalaisohje on tarkoitettu merianturalle. Meriantura on Suomessa harvinainen, joten tilalla voi käyttää vaikkapa kuhaa... ... Lue lisää Kuhaa ranskalaiseen tapaan

lisaa oljya

Punaviinissä haudutettua lohta

PUNAVIINISSä HAUDUTETTUA LOHTA Laita reunallisen uuniastian pohjalle foliota. Laita lohifileet vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää... ... Lue lisää Punaviinissä haudutettua lohta

lohileipa

Siikaa valkoviinissä

SIIKAA VALKOVIINISSä Suomusta ja perkaa siika. Hiero lihan pintaan suola ja pippuri. Voitele uunivuoka ja lado kalanpalat siihen limittäin nahkapuoli alaspäin. Hienonna... ... Lue lisää Siikaa valkoviinissä

lohimedaljonki

Kuharullat

KUHARULLAT Nuiji nahattomat kuhafileet käsin varovasti kahden muovin välissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle alkaen... ... Lue lisää Kuharullat

lohta

Etanoita valkosipulivoissa

ETANOITA VALKOSIPULIVOISSA Valuta etanat hyvin. Sekoita muut aineet huolella huoneenlämpöiseen voihin. Laita kotilon pohjalle pieni nokare maustevoita ja päälle... ... Lue lisää Etanoita valkosipulivoissa

lohta

Juustoinen katkarapukasari

JUUSTOINEN KATKARAPUKASARI Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna padassa öljy ja kypsennä sipuleja, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattimurska,... ... Lue lisää Juustoinen katkarapukasari

lorraine

Kuhaa waleska

KUHAA WALESKA Voitele uunivuoka ja lado suolalla ja pippurilla maustetut kalafilepalat siihen limittäin. Laita päälle viipaloidut herkkusienet ja katkaravut. Valmista... ... Lue lisää Kuhaa waleska

Lohta uunivuoassa

Smetanalohi

SMETANALOHI Leikkaa lohi noin 5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja lado ne limittäin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Viipaloi... ... Lue lisää Smetanalohi

rapujen keittäminen

Rapujen keittäminen

Rapujen keittäminen. Keitä liemi ja anna sen hautua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Laita pestyt ja vain elävät ravut kiehuvaan veteen. Neste ei saa lakata... ... Lue lisää Rapujen keittäminen


<< Fenkolilla maustettu lohikeitto | Kuhaa ranskalaiseen tapaan >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja