Jälkiruoka ei ole ylellisyyttä. Makea täydentää aterian. Kokeile vastakohtia valitessasi jälkiruokia; kylmä täyttävä paistos kuuman keiton jälkeen tai raikas hedelmäsalaatti runsaan aterian jälkeen.
TUULIHATUT
Kiehauta voi ja vesi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen kiehua samalla voimakkaasti vatkaten, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa... ...
Lue lisää Tuulihatut
KANELIPÄÄRYNÄT
Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja kanelitanko ja keitä ainakin 10 minuuttia. Kuori päärynät, mutta jätä kanta... ...
Lue lisää Kanelipäärynät
KUORRUTETTU HEDELMäLAUTANEN
Kuori sitrushedelmät mahdollisimman hyvin. Kuori myös kiwihedelmä. Paloittele hedelmät ja laita ne ryhmittäin... ...
Lue lisää Kuorrutettu hedelmälautanen
SHAMMPANJAMELONIT
Halkaise hunajameloni pitkittäin kahtia. Poista lusikalla keskellä oleva siemenkerrostuma. Leikkaa palloraudalla tai pikkulusikalla meloninlihasta palloja.... ...
Lue lisää Shammpanjamelonit
JääDYKE ELI PARFEE
Jäädykkeet ovat raikkaita ja helppoja etukäteen valmistettavia jälkiruokia. Niitä voidaan valmistaa joko raakana tai... ...
Lue lisää Jäädyke eli parfee
HOVIJUUSTOJääDYKE
Sekoita hovijuusto ja hunaja. Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna liota 10 minuuttia. Sulata liivatelehdet varovasti 1-2 rkl:ssa... ...
Lue lisää Hovijuustojäädyke
PUOLUKKAJääDYKE
Survo puolukat ja keitä ne vedessä ja sokerissa vahvaksi mehuksi (noin 15 minuuttia). Siivilöi tai soseuta tehosekoittimessa ja... ...
Lue lisää Puolukkajäädyke
SUKLAAJääDYKE
Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon kermaviili, rouhittu suklaa, sokeri, pikakahvijauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Kaada seos... ...
Lue lisää Suklaajäädyke
PASHA
Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa vaaleaksi seokseksi. Lisää rahka, voi, kerma, vaniljatanko ja raastettu sitruunan kuori. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi... ...
Lue lisää Pasha
MODERNIN TAITEEN KAKKU
Päälle : runsaasti vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta tai raastettua suklaata
Valmista kakkupohja sekoittamalla molemmat jauhot... ...
Lue lisää Modernin taiteen kakku
AURAJUUSTOPääRYNäT
Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat. Leikkaa päärynöiden pohjasta pois ohut viipale, jotta ne pysyvät... ...
Lue lisää Aurajuustopäärynät
OMENA-KANELIPAISTOS
Sekoita huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja sokeri taikinaksi. Poista kuorituista omenista siemenkodat.
Paloittele omenat ja laita ne voideltuun... ...
Lue lisää Omena-kanelipaistos
SUKLAAVAAHTO
Laita keitetty kahvi teräskattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes suklaa on täysin liuennut. Ota kattila liedeltä ja... ...
Lue lisää Suklaavaahto
RAEJUUSTO-APRIKOOSIVAAHTO
Valuta aprikoosit (ota koristeluun 2 puolikasta). Soseuta tai hienonna ne haarukalla. Vaahdota kerma.
Sekoita raejuuston joukkoon sitruunamehu,... ...
Lue lisää Raejuusto-aprikoosivaahto
PAISTETUT BANAANIT
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista banaaneja kuorineen uunipellillä tai ristikolla 20 minuuttia.
Poista pinnalta kuori ja mausta... ...
Lue lisää Paistetut banaanit
UUNIJääTELö
Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan ja paista... ...
Lue lisää Uunijäätelö
MÄMMI
Kiehauta 1,5 l vettä. Kun vesi on kiehahtanut, siirrä kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon mallasjauhot ja niin paljon ruisjauhoja, että seoksesta... ...
Lue lisää Mämmi
Romanovien mansikat on nimetty Venäjää hallinneen Romanovien suvun mukaan. Kuuluisin Romanov oli tsaari Pietari Suuri.
Perkaa mansikat ja laita ne laakeaan astiaan.... ...
Lue lisää Romanovien mansikat
<< Sienillä täytettyä broileria | Tuulihatut >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja