Sijainti: Etusivu | Helppoa ja hyvää | Jälkiruokia | Jälkiruokia

Jälkiruokia

lettuja

< >

Jälkiruoka ei ole ylellisyyttä. Makea täydentää aterian. Kokeile vastakohtia valitessasi jälkiruokia; kylmä täyttävä paistos kuuman keiton jälkeen tai raikas hedelmäsalaatti runsaan aterian jälkeen.

PERUNA JA MAISSIJAUHOILLA SUURUSTAMINEN

Perunajauho on mautonta, joten se sopii marjakastikkeisiin, kiisseleihin ja keittoihin. Kiisseleihin perunajauhoja laitetaan 1 rkl/2 dl nestettä ja keittoihin 0,5 rkl/2 dl nestettä. Perunajauhot sekoittuvat hyvin kylmään nesteeseen ja niiden kypsentämiseen riittää kiehautus.

Maissijauhoissa on hieno mieto maku ja se sopii ainoastaan maitokiisseleihin ja keittoihin. Laita maitokeittoon maissijauhoja 1 rkl/3 dl nestettä ja kiisseliin 1,5 rkl/ 2 dl nestettä. Maissijauho tarvitsee tehokkaan sekoittamisen ennen kuumentamista ja sitä keitetään 2-3 minuuttia.

Ohrakasta (ohratärkkelys) käytetään kiisselien, kastikkeiden, pataruokien ja keittojen suurustamiseen sekä leivontaan. Ohrakas on kotimaista ohratärkkelystä. Rakenteensa vuoksi ohrakas on hyvä suurustaja maitopohjaisiin kiisseleihin, jälkiruokakastikkeisiin sekä lastenruokiin. Ohrakasta ei suositella enään gluteenittomaan ruokavalioon kts lisätietoja Keliakialiiton sivulta Miksi Ohrakasta (ohratärkkelystä) ei s3–4aa nykyään käyttää?.

Annostelu:
maitopohjaiset kiisselit 1 dl/l nestettä,
jälkiruokakastikkeet 3–4 rkl/l nestettä,
pääruokakastikkeet 1 rkl/ dl nestettä ja
suurustetut keitot 0,5 1 dl/ l nestettä.

GUAREMRAKEIDEN KäYTTö

Guaremrakeita voi käyttää hyytelöihin, kiisseleihin, marjasoseisiin, leivonnaisiin ja säilykkeisiin.

Guaremia myydään annospusseissa.

Arrowjauhoa voi käyttää mm. kiisseleissä, sillä se tarvitsee kypsyäkseen vain kiehautuksen.


jalkiruoka

Ruusunmarjakeitto

RUUSUNMARJAKEITTO Huuhtele ruusunmarjat siivilässä ja laita ne likoamaan muutamaksi tunniksi 7 dl:in kylmää vettä. Keitä ne pehmeiksi liotusvedessä.... ... Lue lisää Ruusunmarjakeitto

jalkiruoka

Sekahedelmäkeitto

SEKAHEDELMäKEITTO Huuhdo sekahedelmät huolellisesti ja liota niitä yön yli kylmässä sokerilla maustetussa vedessä. Lisää kanelipala.... ... Lue lisää Sekahedelmäkeitto

jalkiruoka

Karpalokiisseli

KARPALOKIISSELI Huuhdo karpalot ja keitä ne pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Lisää perunajauhoihin 0,5 dl kylmää vettä,sekoita huolella ja... ... Lue lisää Karpalokiisseli

juustotorttu

Maitokiisseli

MAITOKIISSELI Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ... Lue lisää Maitokiisseli

kahvipannu

Vaniljakiisseli

VANILJAKIISSELI Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ... Lue lisää Vaniljakiisseli

Sulklaakiisseli

Suklaakiisseli

SUKLAAKIISSELI Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot, kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ... Lue lisää Suklaakiisseli

kakun kuorrotus

Kahvikiisseli

KAHVIKIISSELI Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot, pikakahvijauhe ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ... Lue lisää Kahvikiisseli

pannukakku

Pannukakku

Pannukakku Pannukakun valmistaminen aiheuttaa vähemmän käryä ja vähemmän työtä kuin ohukaisten paisto. Lisäkkeeksi sopii yhtä hyvin... ... Lue lisää Pannukakku

lettua

Ohukaiset

Ohukaiset Sekoita maitoon jauhot ja anna turvota 20 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat, mausteet ja öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Kuumenna ohukaispannu ja laita... ... Lue lisää Ohukaiset

Hilloa

Köyhät ja rikkaat ritarit

KöYHäT JA RIKKAAT RITARIT ranskan tai vehnäleipäviipaleita paistamiseen margariinia Leipäviipaleet voivat olla kuivia tai ainakin... ... Lue lisää Köyhät ja rikkaat ritarit

Mansikoita

Rahkat

RAHKAT Rahkat ovat terveellisiä, ja niiden joukkoon voi maun mukaan laittaa erilaisia marjoja ja hedelmiä tuoreina tai soseina. ... Lue lisää Rahkat

Hedelmiä

Hedelmärahka

HEDELMäRAHKA Kuori hedelmät ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kovat hedelmät on hyvä leikata aivan pieniksi ja pehmeät hieman suuremmiksi paloiksi. Sekoita... ... Lue lisää Hedelmärahka

kaltattu

Uunirahka

UUNIRAHKA Voitele uunivuoka. Jauha mantelit. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vaahtoon varovasti muut ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.... ... Lue lisää Uunirahka

kasvismunakas

Uunijuusto

UUNIJUUSTO Vatkaa veteen maitojauhe, kananmunat ja mausteet. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Laita hyytymään noin puoleksi tunniksi 180 asteiseen uuniin. Tarjoile... ... Lue lisää Uunijuusto

Omenoita

Uuniomenat

UUNIOMENAT Pese omenat ja laita ne uunivuokaan. Levitä pinnalle siirappia ja ripottele päälle kanelia. Kaada vuokaan vesi. Kypsennä omenia 225 asteessa, kunnes ne... ... Lue lisää Uuniomenat

kattilasta

Puolukkaherkku

PUOLUKKAHERKKU Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kermaviili,... ... Lue lisää Puolukkaherkku


<< Munakaskääryle | Ruusunmarjakeitto >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja