Jälkiruoka ei ole ylellisyyttä. Makea täydentää aterian. Kokeile vastakohtia valitessasi jälkiruokia; kylmä täyttävä paistos kuuman keiton jälkeen tai raikas hedelmäsalaatti runsaan aterian jälkeen.
Perunajauho on mautonta, joten se sopii marjakastikkeisiin, kiisseleihin ja keittoihin. Kiisseleihin perunajauhoja laitetaan 1 rkl/2 dl nestettä ja keittoihin 0,5 rkl/2 dl nestettä. Perunajauhot sekoittuvat hyvin kylmään nesteeseen ja niiden kypsentämiseen riittää kiehautus.
Maissijauhoissa on hieno mieto maku ja se sopii ainoastaan maitokiisseleihin ja keittoihin. Laita maitokeittoon maissijauhoja 1 rkl/3 dl nestettä ja kiisseliin 1,5 rkl/ 2 dl nestettä. Maissijauho tarvitsee tehokkaan sekoittamisen ennen kuumentamista ja sitä keitetään 2-3 minuuttia.
Ohrakasta (ohratärkkelys) käytetään kiisselien, kastikkeiden, pataruokien ja keittojen suurustamiseen sekä leivontaan. Ohrakas on kotimaista ohratärkkelystä. Rakenteensa vuoksi ohrakas on hyvä suurustaja maitopohjaisiin kiisseleihin, jälkiruokakastikkeisiin sekä lastenruokiin. Ohrakasta ei suositella enään gluteenittomaan ruokavalioon kts lisätietoja Keliakialiiton sivulta Miksi Ohrakasta (ohratärkkelystä) ei s3–4aa nykyään käyttää?.
Annostelu:
maitopohjaiset kiisselit 1 dl/l nestettä,
jälkiruokakastikkeet 3–4 rkl/l nestettä,
pääruokakastikkeet 1 rkl/ dl nestettä ja
suurustetut keitot 0,5 1 dl/ l nestettä.
Guaremrakeita voi käyttää hyytelöihin, kiisseleihin, marjasoseisiin, leivonnaisiin ja säilykkeisiin.
Guaremia myydään annospusseissa.
Arrowjauhoa voi käyttää mm. kiisseleissä, sillä se tarvitsee kypsyäkseen vain kiehautuksen.
RUUSUNMARJAKEITTO
Huuhtele ruusunmarjat siivilässä ja laita ne likoamaan muutamaksi tunniksi 7 dl:in kylmää vettä. Keitä ne pehmeiksi liotusvedessä.... ...
Lue lisää Ruusunmarjakeitto
SEKAHEDELMäKEITTO
Huuhdo sekahedelmät huolellisesti ja liota niitä yön yli kylmässä sokerilla maustetussa vedessä. Lisää kanelipala.... ...
Lue lisää Sekahedelmäkeitto
KARPALOKIISSELI
Huuhdo karpalot ja keitä ne pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Lisää perunajauhoihin 0,5 dl kylmää vettä,sekoita huolella ja... ...
Lue lisää Karpalokiisseli
MAITOKIISSELI
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ...
Lue lisää Maitokiisseli
VANILJAKIISSELI
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ...
Lue lisää Vaniljakiisseli
SUKLAAKIISSELI
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot, kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ...
Lue lisää Suklaakiisseli
KAHVIKIISSELI
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot, pikakahvijauhe ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Varo pohjaanpalamista! Pienennä... ...
Lue lisää Kahvikiisseli
Pannukakku
Pannukakun valmistaminen aiheuttaa vähemmän käryä ja vähemmän työtä kuin ohukaisten paisto. Lisäkkeeksi sopii yhtä hyvin... ...
Lue lisää Pannukakku
Ohukaiset
Sekoita maitoon jauhot ja anna turvota 20 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat, mausteet ja öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi.
Kuumenna ohukaispannu ja laita... ...
Lue lisää Ohukaiset
KöYHäT JA RIKKAAT RITARIT
ranskan tai vehnäleipäviipaleita
paistamiseen margariinia
Leipäviipaleet voivat olla kuivia tai ainakin... ...
Lue lisää Köyhät ja rikkaat ritarit
RAHKAT
Rahkat ovat terveellisiä, ja niiden joukkoon voi maun mukaan laittaa erilaisia marjoja ja hedelmiä tuoreina tai soseina. ...
Lue lisää Rahkat
HEDELMäRAHKA
Kuori hedelmät ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kovat hedelmät on hyvä leikata aivan pieniksi ja pehmeät hieman suuremmiksi paloiksi. Sekoita... ...
Lue lisää Hedelmärahka
UUNIRAHKA
Voitele uunivuoka. Jauha mantelit. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vaahtoon varovasti muut ainekset.
Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.... ...
Lue lisää Uunirahka
UUNIJUUSTO
Vatkaa veteen maitojauhe, kananmunat ja mausteet. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Laita hyytymään noin puoleksi tunniksi 180 asteiseen uuniin. Tarjoile... ...
Lue lisää Uunijuusto
UUNIOMENAT
Pese omenat ja laita ne uunivuokaan. Levitä pinnalle siirappia ja ripottele päälle kanelia. Kaada vuokaan vesi. Kypsennä omenia 225 asteessa, kunnes ne... ...
Lue lisää Uuniomenat
PUOLUKKAHERKKU
Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kermaviili,... ...
Lue lisää Puolukkaherkku
<< Munakaskääryle | Ruusunmarjakeitto >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja