Kulhon vuoraamiseen 2-3 appelsiinia
Täytteeksi:
2-3 puristettua appelsiinia
2 prk raejuustoa (400 g)
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
2 dl kermaa
Kuori appelsiinit niin paksusti, että myös hedelmälihan päällä oleva kalvo lähtee. Leikkaa appelsiinit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita ne. Vuoraa kulho appelsiiniviipaleilla. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Liivatteet saavat liota täytteen valmistamisen ajan. Purista appelsiinit. Kumoa raejuustot kulhoon. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri sekä 1 dl appelsiinimehua.
Vaahdota kerma. Kaada loppu appelsiinimehu kattilan pohjalle. Puserra liivatteista vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna niin kauan, että liivatteet sulavat. Älä keitä! Kaada liivateseos kulhoon raejuustoseoksen päälle ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte "appelsiinipesään".
Peitä kulho muovikelmulla. Hyydytä yön yli. Kastele kulho kuumalla vedellä ennen kumoamista. Kuivaa kulho ja kaada sisältö tarjoiluastiaan siten, että laitat tarjoiluastian kulhon päälle ja käännät molemmat yhdessä. Ellei kumoaminen onnistu, yritä uudelleen samalla tavalla.
P.S. Appelsiinivuoren päälle voit sytyttää vaikka kynttilän.
APPELSIINIRIISI
Keitä riisi vedessä kypsäksi (noin 20 minuuttia) ja huuhtele se kylmällä vedellä. Valuta huolella kaikki
neste pois. Vaahdota... ...
Lue lisää
TROOPPINEN HEDELMÄSALAATTI
Kuori hedelmät ja paloittele osa niistä pieniksi kuutioiksi. Jätä muutama koristeellinen pala somisteeksi.
Valele salaatti... ...
Lue lisää
KERMAJÄÄTELÖ
Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kerma. Lisää kerma kananmuna sokerivaahdon joukkoon. Sekoita
joukkoon maito. Laita seos pakastusvuokiin.... ...
Lue lisää
MANSIKKAKERMAHYYTELÖ
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikkahillo ja sokeri. Laita liivakot likoamaan runsaaseen kylmään
veteen 10 minuutiksi. Purista liivakoista... ...
Lue lisää
CHARLOTTE RUSSE
Leikkaa kääretortusta noin 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä pyöreähkö kulho. Valmista
mansikkakermahyytelö 4.12.4... ...
Lue lisää
JUUSTOTARJOTIN
Juustotarjottimen tai lautasen voit valmistaa omien mieltymysten mukaan joko muutamasta juustosta tai varsinkin isommalle joukolle useista lajikkeista. Tarjottimella... ...
Lue lisää
Suklaamousse
Sulata paloiteltu suklaa varovasti vesihauteessa. Varo kiehauttamasta! Erota kananmunan keltuainen ja
valkuainen. Lisää sulaneen suklaan joukkoon keltuainen,... ...
Lue lisää
JOGURTTIHYYTELÖ
Mausta jogurtti sokerilla, hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä ja liuota ne... ...
Lue lisää
<< Jogurttihyytelö | Osa 5 Taidolla ja rakkaudella juhlapöytään >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja