Sijainti: Etusivu | Ystävien | Jälkiruokia | Appelsiinivuori

Appelsiinivuori

kattilasta

< >

Kulhon vuoraamiseen 2-3 appelsiinia
Täytteeksi:
2-3 puristettua appelsiinia
2 prk raejuustoa (400 g)
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
2 dl kermaa

Kuori appelsiinit niin paksusti, että myös hedelmälihan päällä oleva kalvo lähtee. Leikkaa appelsiinit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita ne. Vuoraa kulho appelsiiniviipaleilla. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Liivatteet saavat liota täytteen valmistamisen ajan. Purista appelsiinit. Kumoa raejuustot kulhoon. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri sekä 1 dl appelsiinimehua.

Vaahdota kerma. Kaada loppu appelsiinimehu kattilan pohjalle. Puserra liivatteista vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna niin kauan, että liivatteet sulavat. Älä keitä! Kaada liivateseos kulhoon raejuustoseoksen päälle ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte "appelsiinipesään".

Peitä kulho muovikelmulla. Hyydytä yön yli. Kastele kulho kuumalla vedellä ennen kumoamista. Kuivaa kulho ja kaada sisältö tarjoiluastiaan siten, että laitat tarjoiluastian kulhon päälle ja käännät molemmat yhdessä. Ellei kumoaminen onnistu, yritä uudelleen samalla tavalla.

P.S. Appelsiinivuoren päälle voit sytyttää vaikka kynttilän.


juustotorttu

Appelsiiniriisi

APPELSIINIRIISI Keitä riisi vedessä kypsäksi (noin 20 minuuttia) ja huuhtele se kylmällä vedellä. Valuta huolella kaikki neste pois. Vaahdota... ... Lue lisää

hedelmäsalaatti

Trooppinen hedelmäsalaatti

TROOPPINEN HEDELMÄSALAATTI Kuori hedelmät ja paloittele osa niistä pieniksi kuutioiksi. Jätä muutama koristeellinen pala somisteeksi. Valele salaatti... ... Lue lisää

Jäätelö

Jäätelöitä

JÄÄTELÖITÄ Mehuj ... Lue lisää

Kermajäätelöä

Kermajäätelö

KERMAJÄÄTELÖ Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kerma. Lisää kerma kananmuna sokerivaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon maito. Laita seos pakastusvuokiin.... ... Lue lisää

kahvipannu

Mokkajäätelö

MOKKAJÄÄTELÖ Valmista kuten kermaj ... Lue lisää

kakun kuorrotus

Suklaajäätelö

SUKLAAJÄÄTELÖ Valmista kuten kermaj ... Lue lisää

kaltattu

Mansikkakermahyytelö

MANSIKKAKERMAHYYTELÖ Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikkahillo ja sokeri. Laita liivakot likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Purista liivakoista... ... Lue lisää

charlotte russe

Charlotte russe

CHARLOTTE RUSSE Leikkaa kääretortusta noin 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä pyöreähkö kulho. Valmista mansikkakermahyytelö 4.12.4... ... Lue lisää

Hedelmiä juustotarjottimelle

Juustotarjotin

JUUSTOTARJOTIN Juustotarjottimen tai lautasen voit valmistaa omien mieltymysten mukaan joko muutamasta juustosta tai varsinkin isommalle joukolle useista lajikkeista. Tarjottimella... ... Lue lisää

suklaamousse

Suklaamousse

Suklaamousse Sulata paloiteltu suklaa varovasti vesihauteessa. Varo kiehauttamasta! Erota kananmunan keltuainen ja valkuainen. Lisää sulaneen suklaan joukkoon keltuainen,... ... Lue lisää

kasvismunakas

Jogurttihyytelö

JOGURTTIHYYTELÖ Mausta jogurtti sokerilla, hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota ne... ... Lue lisää


<< Jogurttihyytelö | Osa 5 Taidolla ja rakkaudella juhlapöytään >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja