Käsitteenä alkuruoka on laaja ja tarkoittaa ennen pääruokaa tarjottavaa ruokaa. Alkuruokia voi olla yksi tai useita, mutta yleensä korkeintaan kaksi.
Hyvä alkuruoka tekee ateriasta juhlaaterian. Alkuruokana voi tarjota keittoa, salaattia, pieniä alkupaloja ym. herkkua, joka herättää ruokahalun. Päivällisen alkuruokana suositellaan keittoa, esim. juusto- tai vihanneskeittoa, ja sen lisukkeena lämmintä sämpylää tai patonkia. Illallisen alkuruokana suositellaan tarjottavaksi muuta kuin keittoa (ei kuitenkaan mitään voimakkaan makuista).
Alkuruoan tarkoitus on herättää nälkä ja virittää makuhermot odottamaan pääruokaa.
GRAAVILOHI ELI TUORESUOLATTUA
Fileoi kala, mutta älä poista nahkaa. Aseta file vuokaan voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle suola,... ...
Lue lisää Graavilohi eli tuoresuolattua
GRAAVISIIKA
Fileoi kala, mutta älä poista nahkaa. Aseta file vuokaan voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri, pippuri... ...
Lue lisää Graavisiika
GRAAVATTUA PORONPAISTIA
Puhdista ja kuivaa poronpaisti. Laita marinointiaineet pakastepussiin ja sekoita hyvin. Lisää poronpaisti,
kääntele huolella, poista ilma... ...
Lue lisää Graavattua poronpaistia
KIRJOLOHITARTARPIHVI
Hienonna lohet ja lisää joukkoon hienonnettua tilliä. Muotoile sekoitetusta massasta pyöreitä pihvejä.
Tarjoa pieniksi kuutioitujen... ...
Lue lisää Kirjolohitartarpihvi
MARINOIDUT HERKKUSIENET
Kostuta herkkusienet kylmällä vedellä ja kieritä vehnäjauhoissa. pese jauhot pois kylmällä vedellä ja kuivaa sienet.... ...
Lue lisää Marinoidut herkkusienet
MARINOIDUT KANTTARELLIT
Pese ja kuivaa kanttarellit huolellisesti. Pilko ne isoiksi paloiksi. Keitä marinadilientä noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja kaada... ...
Lue lisää Marinoidut kanttarellit
<< Osa 4 Ystävien kanssa yhdessä | Graavilohi eli tuoresuolattua >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja