Sijainti: Etusivu | Ystävien | Alkuruokia | Alkuruokia

Alkuruokia

Alkuruokia

< >

Käsitteenä alkuruoka on laaja ja tarkoittaa ennen pääruokaa tarjottavaa ruokaa. Alkuruokia voi olla yksi tai useita, mutta yleensä korkeintaan kaksi.

Hyvä alkuruoka tekee ateriasta juhlaaterian. Alkuruokana voi tarjota keittoa, salaattia, pieniä alkupaloja ym. herkkua, joka herättää ruokahalun. Päivällisen alkuruokana suositellaan keittoa, esim. juusto- tai vihanneskeittoa, ja sen lisukkeena lämmintä sämpylää tai patonkia. Illallisen alkuruokana suositellaan tarjottavaksi muuta kuin keittoa (ei kuitenkaan mitään voimakkaan makuista).

Alkuruoan tarkoitus on herättää nälkä ja virittää makuhermot odottamaan pääruokaa.


alkuruoka

Graavilohi eli tuoresuolattua

GRAAVILOHI ELI TUORESUOLATTUA Fileoi kala, mutta älä poista nahkaa. Aseta file vuokaan voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle suola,... ... Lue lisää Graavilohi eli tuoresuolattua

graavia siikaa

Graavisiika

GRAAVISIIKA Fileoi kala, mutta älä poista nahkaa. Aseta file vuokaan voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri, pippuri... ... Lue lisää Graavisiika

kattilasta

Graavattua poronpaistia

GRAAVATTUA PORONPAISTIA Puhdista ja kuivaa poronpaisti. Laita marinointiaineet pakastepussiin ja sekoita hyvin. Lisää poronpaisti, kääntele huolella, poista ilma... ... Lue lisää Graavattua poronpaistia

alkuruoka

Kirjolohitartarpihvi

KIRJOLOHITARTARPIHVI Hienonna lohet ja lisää joukkoon hienonnettua tilliä. Muotoile sekoitetusta massasta pyöreitä pihvejä. Tarjoa pieniksi kuutioitujen... ... Lue lisää Kirjolohitartarpihvi

kattila

Marinoidut herkkusienet

MARINOIDUT HERKKUSIENET Kostuta herkkusienet kylmällä vedellä ja kieritä vehnäjauhoissa. pese jauhot pois kylmällä vedellä ja kuivaa sienet.... ... Lue lisää Marinoidut herkkusienet

kanttarelleja

Marinoidut kanttarellit

MARINOIDUT KANTTARELLIT Pese ja kuivaa kanttarellit huolellisesti. Pilko ne isoiksi paloiksi. Keitä marinadilientä noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja kaada... ... Lue lisää Marinoidut kanttarellit


<< Osa 4 Ystävien kanssa yhdessä | Graavilohi eli tuoresuolattua >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja