Käsitteenä alkuruoka on laaja ja tarkoittaa ennen pääruokaa tarjottavaa ruokaa. Alkuruokia voi olla yksi tai useita, mutta yleensä korkeintaan kaksi.
Hyvä alkuruoka tekee ateriasta juhlaaterian. Alkuruokana voi tarjota keittoa, salaattia, pieniä alkupaloja ym. herkkua, joka herättää ruokahalun.
Päivällisen alkuruokana suositellaan keittoa, esim. juusto- tai vihanneskeittoa, ja sen lisukkeena lämmintä sämpylää tai patonkia. Illallisen alkuruokana suositellaan tarjottavaksi muuta kuin keittoa (ei kuitenkaan mitään voimakkaan makuista).
Alkuruoan tarkoitus on herättää nälkä ja virittää makuhermot odottamaan pääruokaa.
JUOKSUTINJUUSTO
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sekoittaen juustonjuoksutin ja suola. Anna seoksen juoksettua lämpimässä noin... ...
Lue lisää Juoksutinjuusto
VOILEIPäKAKKU
Voileipäkakku voi olla pyöreä tai pitkulainen. Kakkuun voit käyttää kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää, jonka olisi... ...
Lue lisää Voileipäkakku
KYLMä LOHITORTTU
Sekoita leipäjauhelman joukkoon pohjan muut aineet. Laita pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjataikina vuokaan. Anna... ...
Lue lisää Kylmä lohitorttu
Juustokohokas
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito. Sekoita kastike sileäksi ja lisää juustoraaste... ...
Lue lisää Juustokohokas
RAAKA PIPPURIPAISTI ELI RIIMIHäRKä
Sekoita mausteet ja puristetut valkosipulinkynnet huolellisesti pakastepussissa. Laita liha pussiin ja hiero, jotta mausteet tarttuisivat... ...
Lue lisää Raaka pippuripaisti eli riimihärkä
Nopea blini
Sekoita lämpimään maitoon murennettu hiiva ja tattarijauhot. Anna seoksen olla 20 minuuttia. Lisää muut aineet, viimeisenä vehnäjauhot,... ...
Lue lisää Nopea blini
PIIMäJUUSTO
Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita välillä, jottei se pala pohjaan. Sekoita massa valkuaisista, piimästä ja suolasta.... ...
Lue lisää Piimäjuusto
Sekoita murennettu hiiva ja jauhot lämpimään maitoon. Kohota muutama tunti, kunnes seos alkaa kuplia. Jos teet taikinan edellisenä päivänä, anna... ...
Lue lisää Blinit
<< Punajuuripate | Juoksutinjuusto >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja