Toivomme sivuston tarjoavan tukea niin ruoanlaiton ensiaskeleita ottavalle kuin jo pidemmälle ehtineelle taitajallekin.
Tässä kolmannessa osassa tarjoamme vinkkejä aikaa vaativaan viikonloppukokkaamiseen.
Kaikessa ruoanlaitossa ohjeet ovat vain alku taitojemme kehittämiselle. Tämän kirjasarjan ohjeet on suunniteltu 4-5 hengelle.
Ohjeissa painomäärät on muutettu kappalemääriksi tai muiksi mittayksiköiksi. Ainemäärät on arvioitu tuotteen keskipainosta. Menettely helpottaa ruoanvalmistusta, mutta vaatii hieman myös omaa ajattelua.
Hyväksi kokiksi voi oppia vain valmistamalla ruokaa. Kokemuksia kartuttaen, rohkeasti kokeillen ja omaa mielikuvitusta käyttäen voit saavuttaa paljon.
Toivomme, että kirjasarjamme on avuksi sinulle tällä palkitsevalla taipaleella. Ratkaisevaa on rakkaus ruoanlaittoon.
Hyvää ruokahalua!
Kylmiä silakkaruokia
Silakka on huokea herkku. Sitä saa kaikkialla Suomessa ympäri vuoden, ellei tuoreena, niin ainakin pakastettuna. Silakka kypsyy nopeasti ja... ...
Lue lisää Kylmiä silakkaruokia
Keittoja
Koti-iltoihin sopii keitto leivän kera. Keittoja on kevyistä ja kirkkaista alkuruokakeitoista ruokaisiin paksuihin ja kermaisiin keittoihin.
Lämpimät... ...
Lue lisää Keittoja
Kalaruokia
Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.
Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen helposti sulava ruoka. Eri... ...
Lue lisää Kalaruokia
Liharuokia
Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.
LIHAN PAISTAMINEN JA PARILOINTI
Anna lihan lämmetä... ...
Lue lisää Liharuokia
Pataruokia
Pataruoat ovat hyvin monipuolisia ja niitä voi tehdä omien mieltymysten mukaan. On kuitenkin hyvä muistaa muutamia nyrkkisääntöjä... ...
Lue lisää Pataruokia
Maksa- ja veriruokia
Maksa ja muut sisäelinruoat ovat maultaan voimakkaan makuisia, joten ne vaativat rinnalleen makuun sopivat vahvanmakuiset lisukkeet.
Sisäelin- ja... ...
Lue lisää Maksa- ja veriruokia
Jauho- ja ryyniruokia
Taikinasta tehtyjä tuotteita, joista tyypillisimpiä ovat makaroniruoat, pastat, pizzat ja spagettiruoat.
Italiaa voidaan kutsua gastronomian... ...
Lue lisää Jauho- ja ryyniruokia
PASTARUOKIA
Pastaruoat ovat italialaisia kansallisruokia kuten pizzatkin. Sana pasta tarkoittaa jauhoista tehtyä taikinaa, josta voi muotoilla erilaisia makaroneja. Taikina... ...
Lue lisää Pastaruokia
Linturuokia
Linturuoka on kevyttä ja helposti sulavaa. Eri lintujen lihan väri ja maku vaihtelevat. Kasvatetut linnut, kuten broileri ym., ovat maultaan miedompia kuin... ...
Lue lisää Linturuokia
Laatikkoruokia
Laatikoiden teko on helppoa ja nopea. Niistä saa vaivattomasti ruoan esim. arki-iltaan tai illanistujaisiin. Laatikon voi valmistaa etukäteen, jolloin se... ...
Lue lisää Laatikkoruokia
Kiusaukset
Kiusaukseen voi laittaa suikaloidun perunan lisäksi lihaa, kalaa ja kasviksia maun mukaan.
Kiusaus valmistuu nopeasti, ja sitä voi valmistaa paljon kerralla.... ...
Lue lisää Kiusaukset
Puurot
Muhevat puurot ovat edullista, terveellistä, helppoa ja maukasta ruokaa. Kun keität jauhopuuroja, valitse paksupohjainen kattila, sillä se kypsentää... ...
Lue lisää Puurot
<< Puolukkaherkku | Kylmiä silakkaruokia >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja