Taustaväri 

Punainen ruusu tummalla taustalla


Ruusun taival tekijän kuvaus

Ruusun taival sisältää kolme pystysuuntaista taulua, jotka muodostavat vaakarivin. Jokaisen taulun koko on 37 x 60 cm. Tauluissa vaihtelevat mustan ja tummanpunaisen eri sävyt.

kuvat on pohjustettu Kapa-levylle, joka on polyuretaanitäytteistä kevytlevyä. Pohjustaminen tarkoittaa valokuvan kiinnittämistä levyyn. Paperiksi on valittu Epsonin mattapaperi.

Kuvat ovat kokonaisuus, jonka jokainen katsoja näkee omalla tavallaan. Yhdessä ne kuitenkin muodostavat kokonaisuuden, jota on hyvä katsoa rauhassa. Jokaisella katsomiskerralla niistä voi löytyä uusia yksityiskohtia ja ajatuksia.

Uloimmat kuvat ovat toistensa vastakohtia, jossa ensimmäisen (vasemmanpuoleisimman) kuvan silmä katsoo vasemmalle ja kolmannen (oikeanpuoleisimman) kuvan silmä katsoo oikealle.

Uloimpien kuvien alakulmassa näkyy kaistale mustaa taustaa. Muutoin kuvan peittää suurelta osin hyvin isolla suurennoksella oleva pieni osa tummanpunaista ruusua.

Ensimmäisen kuvan vasenta noin neljäsosan verran peittää osa naisen kasvoja. Kasvoista näkyy vain niiden oikea puoli, joka ei näy kuin silmän ja hiusten osalta eli nenää ei näy. Silmä katsoo täysin vasemmalle. Tämä katseen suunta tulkitaan kuvissa usein katsomiseksi menneisyyteen. Kasvot ovat samaa tummanpunaista väriä kuin ruusu.

Kolmannessa kuvassa nainen on kuvan oikeassa reunassa samoin kuin ensimmäisessä kuvassa hän on vasemmassa reunassa. Tässä naisen silmä katsoo täysin oikealle, joka usein tulkitaan katsomiseksi tulevaisuuteen.

Keskimmäisen kuvan vasemmalla puolella ovat hymyilevät naisen kasvot. Naisen kaulassa on paljaalla iholla kaulakoru. Kuvan oikea ylä- ja alakulma ovat mustia. Muuten kuvan peittää tummanpunainen ruusu siten, että osa sen terälehtien sisustasta on mustaa.

Tummanpunaiset ruusun terälehdet ovat myös naisen kasvojen päällä siten, että ne ovat osittain läpinäkyviä, jolloin niiden alta naisen kasvot näkyvät kuin punaisen lasin läpi. Naisen ihokin on hyvin punertava. Nainen on kiinni nykyhetkessä.

Etusivulle
<< Ruusun taival | Sokea piste valokuvanäyttely >>Mosaikki tarinoita Paikka trilogia Hunajabroileria
  Mosaikki tarinoita     |    Paikka trilogia       |    Sormet sopassa

Tero Kokko   |   Rapakivenkuja 1 C 45   |   00710 Helsinki
Puh: 040-5594 739   |   saavutettavuus [at] omat.fi   |   www.terokokko.fi
terokokkko.fi facebookissa