Sijainti: Etusivu | Tero Kokko (1962)
pÅ svenska | in English | en franšais

Tero Kokko (1962)

tero

Kiinnostus taiteeseen on aina ollut osa elämääni. Se on tullut eri aikoina esiin eri tavalla.

Kuvataide

Koko kansakouluajan minulla oli kuvaamataito 10. Ollessani kansakoulun 9. luokalla opettaja laittoi eteeni kolme tunneilla tekemääni piirustusta ja sanoi, että hae näillä Ateneumiin, niin pääset sinne. Työläisperheen lapselle taide ei ollut työtä eikä sillä ansainnut elantoa. Mentaliteetti ohjasi minut kuitenkin kokin uralle.

Esiintyvä taiteilija

Kun olimme 14−vuotiaita, paras kaverini kävi kysymässä taikurilta, voisiko hän opettaa meitä. Tästä syntyi pieni taikurikerho varjoveljien taikaseura. Se oli myös alku esiintyvän taiteilijan 20 vuoden uralle.

Keittiöesimies

grillattuja tomaatteja

Kokin uran jouduin lopettamaan 1990−luvun alussa, koska näköni ei enään yksinkertaisesti riittänyt suurtalouskeittiöissä toimimiseen.

Urani aikana valmistuin keittiöesimieheksi ravintolakoulu Perhosta. Viimeiset työvuodet olin ensin edustuskokkina Nokia datan Pitäjänmäen toimipisteessä ja lopun aikaa freelancer−edustuskokkina.

Ruoan taiteellista puolta on alettu arvostaa vasta viime vuosina. Siinä on kyse monien asioiden yhteensovittamisesta ja mm. värien tuntemuksesta. Tältä uralta jäi1990−luvun puolivälissä julkaistu keittokirja Sormet sopassa. (www.sopassa.fi)

Valokuva

Valokuvaus on minulle keino ilmaista itseäni. Toisaalta kamera on myös apuvälineeni, jolla näen kauas ja pienet asiat. Viime vuodet olen käynyt paljon valokuvauskursseilla, sillä miten voi kuvatessa rikkoa sääntöjä, ellei sääntöjä tunne.

Olen ollut mukana eri valokuvausyhteisöissä ja ryhmänäyttelyissä vuodesta 2018

Mitä on taide?

Mitä on taide ja miltä sen pitäisi näyttää? Ehkä kyse on enemmän luomisen vimmasta ja siitä, että tekemällä saa sen rauhoittumaan. Kun tietää tekevänsä ainutlaatuisen ruoka−annoksen tai ottaa kuvan, joka saa jotain tapahtumaan, saa rauhan. Mitä tahansa taidetta tehdessään on siihen opiskeltava ja oppiakseen on kuultava muidenkin näkemyksiä. Itse voi päättää, ottaako ne huomioon vai eikö ota. Kuunneltava kuitenkin on. Miten muuten voi kehittyä, jos ei ole ystäviä, joiden kanssa kilvoitella?

Tero Kokko

Keittokirja sormet sopassa, www.sopassa.fi
Kamera arjen apuna, www.saavutettavuus.fi/kamera.php

facebook.com/Mosaiikki−tarinoita
facebook.com/Saavutettavuus
facebook.com/terokokkofi

instagram.com/terokokko_fi

Alkuperäinen mosaiikki nelikko

Mistä kaikki alkoi?

]Sain HUS:sta käyttööni näkövammaisten apuvälineen, jolla voi suurentaa helposti esimerkiksi tekstiä. Kun laitetta esiteltiin minulle, kysyin,... ... Lue lisää Mistä kaikki alkoi?

mosaiikki ripustus mosaiikki

Kuvia mikrokosmoksesta

En oikeastaan osaa sanoa. Jos kuvaan tiettyä aihetta varten, etsin tietysti kuvattavaa sen mukaan. Olen heikkonäköinen, ja kun kävelen kaupungilla tai luonnossa,... ... Lue lisää Kuvia mikrokosmoksesta


<< Seppo Verho | Mistä kaikki alkoi? >>
Etusivu

Tero Kokko   |   Rapakivenkuja 1 C 45   |   00710 Helsinki, Suomi-finland
Puh: 040-5594 739   |   saavutettavuus [at] omat.fi   |   www.terokokko.fi
Saavutettavuus fb

palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja