Sijainti: Etusivu | Koskettava Kirjan kuvat | | Näkökulmia
pÅ svenska | in English | en franšais

Näkökulmia

sivu koskettava

Aukeamalla 14 on kolme kuvaa. Vasemmassa kuvassa mies katsoo alaspäin, tai sitten hänen silmänsä ovat suljetut. Toinen puoli kasvoista on valaistumpi, toinen on enemmän varjossa. Miehellä on parta ja hän vaikuttaa jotenkin viisaalta.

Keskimmäisessä kuvassa on seesteinen järvimaisema. Keskellä järveä on ehkä saari, jossa näkyy tuuheita puita. Aivan edessä oikeassa reunassa koko kuvan yläosan yli näkyy korkea koivu, jonka lehdet ovat myös vihannat.

Oikeanpuoleisessa kuvassa on valaistu kukka-asetelma: kolme kukkaa ja pitkät korret kukkien välissä. Kukkien alusta on myös valaistu. Kuvan vasemmassa laidassa on kiinalaista kalligrafia-kirjoitusta, jossa kirjaimet ovat allekkain.

* * *

Viisas mies, filosofi, ikiaikainen.
Älä kadota sisäistä rauhaasi, tyyneyttäsi. Hallitse mielesi ja ajatuksesi.
Idästä nousee valo ja viisaus: kauneus, totuus, rauha, harmonia.
"Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon." AS.

* ’ *

Muistoissa ja unelmissa kaikki on kaunista. MS.

* * *

Ehdottomasti tämän sarjan taiteellisin aukeama. Ensimmäisenä on vaakakuva, jonka tausta on täysin valkoinen. Keskiosassa on pyöreä alue, josta puolet on vaaleaa ja puolet tummaa. Siinä on kasvot, lapseksi minä tuota sanoisin, aivan kuin putken läpi nähtynä, puolet valossa ja puolet varjossa. Kasvot ovat levolliset, silmät kiinni. Toinen kuva on postikorttimainen järvimaisema. Seuraavassa kuvassa on kolme kukkaa ja muutama lehti. Yksi kapea lehti nousee korkealle kuvan vasempaan laitaan, jossa on kiinalaisia kirjoitusmerkkejä allekkain.

Ensimmäinen kuva on Kansallismuseosta; se on kuvattu reiän kautta, josta sai katsoa. Toinen kuva on järvimaisema Kuhmosta. On aurinkoinen päivä, vasemmalla reunalla on puita järven taustalla ja oikealla puolella nousee koivu korkealle. Kolmannen kuvan kukat on tehty paprikasta ja lehdet kurkusta, kun halusin kokeilla jotain uutta.

Kuvasarja kertoo erilaisista taiteellisuuksista. Joku näistä kuvista voi koskettaa, mikään ei kosketa tai sitten koskettaa kaikki. Maisemakuvan valkoinen näyttää valuvan tekemääni taidekuvaan, siksi ne sopivat hyvin yhteen. Kun kolmas kuva yhdistetään näihin, on outojen otusten kerho koossa.

Mielestäni kuvayhdistelmä on hyvin inspiroiva. Putken läpi näkyvän hahmon kasvot ovat tyynet, ja tässä yhteydessä voisi ajatella, että kaksi reunimmaista kuvaa edustavat sisäistä maailmaa, unelmaa rauhasta ja kauneudesta. Keskimmäisen kuvan järvimaisemassa on huomionarvoista, että siinä on silta, joka yhdistää sisäisen maailman luovuuteen ja kauneuteen. TK.


<< Menneisyyden haamut | Anna meille >>
Etusivu

Koskettava kuva
Kauneus on katsojan sormissa

Tero Kokko   |   Rapakivenkuja 1 C 45   |   00710 Helsinki, Suomi-finland
Puh: 040-5594 739   |   saavutettavuus [at] omat.fi   |   www.terokokko.fi
Saavutettavuus fb

palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja